STUDIJSKO PUTOVANJE U POLJSKU


Studijsko putovanje u Poljsku (11. - 14. 10. 2018.)

Od 11. do 14. listopada 2018. održano je studijsko putovanje u Poljsku za nastavnike i studente Filozofskog fakulteta Osijek. U organizaciji i na samom putovanju sudjelovali su doc. dr. sc. Ana Kurtović i izv. prof. dr. sc. Gorka Vuletić s Odsjeka za psihologiju te doc. dr. sc. Boško Pešić i asistent Damir Sekulić s Odsjeka za filozofiju.

Među ostalim valja izdvojiti posjet jedinstvenom Rudniku soli »Wieliczka« i gradu Krakowu (rudnik i povijesna jezgra Krakowa upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi), u kojem su putnici bili smješteni.

Kao posebno važan dio studijskog putovanja valja izdvojiti posjet Auschwitzu (dio UNESCO-ove svjetske baštine), nekadašnjem najvećem koncentracijskom logoru nacističke Njemačke, a danas memorijalnom centru. U okviru posjeta održana su i dva predavanja: doc. dr. sc. Pešić imao je predavanje pod naslovom »Momenti. Filozofija na putu za Auschwitz-Birkenau«, dok je doc. dr. sc. Kurtović nastupila s predavanjem »Egzistencijalna psihoterapija: Viktor Frankl«.

Uz to, organiziran je i odlazak u Wadowice, rodno mjesto Karola Wojtyłe.