Novosti i događanja


Odsjek za engleski jezik i književnost

  

 

 

   

  

I ove godine članovi Udruge studenata književnosti Aleph organiziraju brojna događanja na Fakultetu i otvaraju vrata novim članovima. Više o nadolazećim aktivnostima pročitajte na Facebook-stranici Udruge:

       

 

 

 

26. listopada 2017. održano je prvo predavanje šestog ciklusa Otvorenog četvrtka pod nazivom Zašto krvare desni? Intertekstualnost u reklamnom i novinskom/medijskom diskursu na kojem je naš djelatnik doc. dr. sc. Goran Milić publici približio pojam intertekstualnosti, preuzet u domenu marketinga i novinarstva prvenstveno iz teorije književnosti (te lingvistike), a koji podrazumijeva različite načine na koje se reklamni ili novinski tekstovi/poruke pri svojoj interpretaciji ključno oslanjaju na druge vrste tekstova i uz njih vezana znanja, pretpostavke i stavove. Čestitke kolegi na zanimljivom, informativnom i zabavnom predavanju!  

     

  

 

 

Naša djelatnica doc. dr. sc. Jasna Poljak Rehlicki, suvoditeljica Otvorenog četvrtka, nedavno je gostovala na Slavonskoj televiziji. Hvala kolegici na vođenju i promicanju tog za Fakultet i Sveučilište iznimno vrijednog projekta popularizacije znanosti.  

  

  

 

 

 

Naši studenti, članovi osječkog benda Harvo Jay, pobjednici su treće večeri Karlovačkog RockOff festivalaViše o tome pročitajte OVDJE. Želimo im sreću u superfinalu koje će se održati 3. studenoga 2017!

  

 

 

 

Članovi Odsjeka na studijskom putovanju u Grčku (8. – 15. listopada 2017.) 

 

 

 

 

   

Naš je odsjek putem programa razmjene Erasmus+ nedavno ugostio Sabinu Kolašinac, studenticu Filološkoga fakulteta u Nikšiću u Crnoj Gori. O njezinim dojmovima i iskustvu boravka u Osijeku pročitajte OVDJE.

 

 

 

ARHIVA NOVOSTI I DOGAĐANJA