OBAVIJESTI


Odsjek za engleski jezik i književnost

Poziv na sudjelovanje na prvom studentskom simpoziju Udruge i Odsjeka za pedagogiju

Datum objave: 14.01.2018.


 

Poštovani,

Udruga studenata pedagogije Filozofskoga fakulteta Osijek u suradnji s Odsjekom za pedagogiju pripadajućega fakulteta poziva Vas na Prvi studentski simpozij studenata pedagogije: Alternativne pedagoške ideje i škole. 

Iako se studenti pedagogije i srodnih znanosti upoznaju s alternativnim pedagoškim idejama i školama u sklopu svojih studijskih programa u okviru samostalnih kolegija ili kao zasebne teme u sklopu već postojećih kolegija, aktualnost i široka primjenjivost te teme razlogom je njezina određivanja kao temeljnoga predmeta interesa ovoga simpozija. Simpozijskim se izlaganjima želi predstaviti različite alternativne pedagoške ideje, pokrete i pravce koji su utjecali na rad alternativnih predškolskih i školskih ustanova u svijetu i u Hrvatskoj. 

Cilj je simpozija izgraditi znanja o pedagoškim, didaktičkim i metodičkim postupcima i metodama u alternativnim predškolskim i školskim ustanovama. Navedeno za cilj ima postaviti temelje za raspravu o mogućnostima primjene nekih alternativnih koncepata u današnjim javnim, ali i u alternativnim, privatnim i slobodnim školama, kao i otvoriti mogućnosti za daljnji istraživački rad te stručnu i znanstvenu profilaciju budućih odgojno-obrazovnih djelatnika. 

Simpozij uključuje pozvana predavanja stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja, studentska izlaganja, rasprave te interaktivne radionice. Osim formalnoga dijela simpozija bit će organizirani i oblici neformalnoga druženja kako bi se studenti s različitih sveučilišta upoznali i tako stvorili mogućnost za stvaranje poznanstava, prijateljstava i suradničkih odnosa. 

Datum održavanja simpozija:  19. i 20. travnja 2018. godine 

Mjesto održavanja simpozija: Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Lorenza Jägera 9, Osijek, Hrvatska 

Službeni jezici simpozija: hrvatski i engleski jezik 

                                 

Rok za slanje sažetaka je 1. ožujka 2018. godine. 

Sažetak treba sadržavati od 1500 do 2000 znakova kojima će se opisati zadaci, ciljevi i sadržaj izlaganja, pregled rezultata recentnih istraživanja te zaključak izlaganja. Ispod sažetka treba navesti pet ključnih riječi. Tekst može biti na engleskom ili hrvatskom jeziku,  fonta Times New Roman, veličine točaka 12 uz prored 1,5. Prije teksta sažetka treba navesti imena autora (maksimalno tri), stupanj obrazovanja, odnosno akademsku titulu ako postoji, naziv fakulteta te naslov rada. 

Sudionici mogu očekivati povratnu informaciju o sudjelovanju na simpoziju do 20. ožujka, a do 1. travnja trebaju potvrditi dolazak na simpozij. 

Na simpozij se mogu prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih i poslijediplomskih studija humanističkih i društvenih znanosti. 

Prijava sudionika: ovdje.

Sažetak, zajedno s prijavnicom u obliku Googleove poveznice, potrebno je poslati na adresu e-pošte: uspos.ffos@gmail.com

 

NAPOMENA: Za sudionike koji nisu iz Osijeka bit će organiziran smještaj te će organizator snositi troškove smještaja i ručka za sve sudionike. Očekivani je dolazak gostiju 18. travnja, kada će biti upriličena večer upoznavanja. Troškovi puta nisu pokriveni. 

 

Daljnje obavijesti o simpoziju možete pratiti ovdje

Radujemo se susretu u Osijeku.

 

S poštovanjem,

Organizacijski odbor simpozija 

 

Kontakt osobe:

Mia Filipov, 099/724-8282, mia.filipov@gmail.com

Vjeran Šergo, 091/928-7811, vjeran.sergo@gmail.com

Miroslav Kujundžić, 098/193-5980, miroslav.kujundzic1@gmail.com

 

1. mentorski sastanak za studente 3. godine ENG-NJEM

Datum objave: 11.01.2018.


Sastanak će se održati u petak 19. siječnja u terminu od 10.00-10.30 u učionici 15.

Engleski jezik i književnost – Njemački jezik i književnost

Popis mentoriranih studenata

 • Filip Alić
 • Adrijan Dragić
 • Petar Franjić
 • Ana Juzbašić
 • Nataša Kapetanović
 • Kristijan Kola
 • Zrinka Mavretić
 • Andreja Oberling
 • Sven Pavić
 • Kristian Poljuha
 • Martina Pucelj
 • Sara Rašić
 • Iva Rišner
 • Iva Romić
 • Sonja Skrletović 

Mentorski sastanak - studenti 2. godine Eng/Hrv

Datum objave: 10.01.2018.


Mentorski sastanak studenata 2. godine dvopredmetnog preddiplomskog studija Eng/Hrv s mentoricom doc. dr. sc. Lj. Matek održat će se 17.1.2018. u 10 sati u učionici 67 (potkrovlje).

Ukoliko imate prijedloge tema o kojima želite razgovarati, javite mi unaprijed: lmatek@ffos.hr

Lijep pozdrav,

Lj.M.

Prijave za stažiranje u Europskoj komisiji

Datum objave: 04.01.2018.


Do 31. siječnja otvorene su prijave za stažiranje u Europskoj komisiji  (uključujući Glavnu upravu za pismeno prevođenje). Pozivamo studente da iskoriste ovu izvrsnu priliku za usavršavanje u domeni prevoditeljstva i nizu drugih domena.  Riječ je o petomjesečnom plaćenom stažiranju s početkom u listopadu 2018.
 Prijave se obavljaju isključivo putem web-stranice  https://ec.europa.eu/stages/, na kojoj su dostupne i sve potrebne informacije.
U ovome informativnom  letku  možete se informirati o mogućnostima stažiranja i u drugim institucijama Europske unije:

EU Recruitment Factsheet

Anglophonia: Voices and Perspectives

Datum objave: 18.12.2017.


The third international student conference organized by English Student Club X.a.

Pozivamo sve zainteresirane studente Engleskog jezika i književnosti da se prijave za sudjelovanje na 3. međunarodnoj studentskoj konferenciji koja će se održati od 3. do 5. svibnja 2018. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Detalje možete pronaći na stranicama kluba: http://xa.ffzg.unizg.hr/ 

UDRUGA ALEPH – POZIV NOVIM ČLANOVIMA

Datum objave: 19.10.2017.


Udruga studenata književnosti Aleph poziva sve studente zainteresirane za članstvo i sudjelovanje u radu Udruge da se jave na e-mail bece.barbara@gmail.com.

Udruga prvenstveno okuplja studente sa Odsjeka za engleski jezik i književnost, Odsjeka za hrvatski jezik i književnost te Odsjeka za njemački jezik i književnost, ali nije na njih ograničena i traži sve one koji vole književnost te i sami pišu.

U akademskoj godini 2016./2017. organizirali smo četiri večeri poezije i kratke priče koje su okupile veliku publiku te popriličan broj „čitača“ koji su s nama podijelili svoje umotvorine na engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku, a nisu bili samo studenti našeg fakulteta. Također, održali smo dva književna kviza u kojima su glavne nagrade bile, naravno, knjige, prvi književni simpozij na temu „Fenomen obitelji u književnosti 20. stoljeća“ na koji su nam, osim naših studenata, došli gosti iz Zagreba i Makedonije, a trenutno smo u završnoj fazi objavljivanja časopisa Aleph koji će sadržavati radove članova Udruge i drugih studenata fakulteta. U pomalo neformalnijem tonu, sudjelovali smo u organizaciji Božićnog partyja i Novovalne slušaonice na kojima smo zaboravili na obaveze i proslavili plodove svoga truda.

Većina članova nam je na završnim godinama studija, pa vas sve koji imate interes za aktivnosti kojima se Udruga bavi pozivamo da nam se pridružite da bismo „predali“ Udrugu mlađim generacijama i mirna srca napustili fakultet znajući da će se ljubitelji pisane riječi i dalje brinuti da se rad Udruge nastavi.

 

Barbara Bece,

privremeni izvršitelj dužnosti predsjednika Udruge Aleph

ICLOS – International Conference on Literature in Osijek

Datum objave: 16.10.2017.


2. i 3. ožujka 2018. na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se studentska konferencija ICLOS – International Conference on Literature in Osijek na temu Affirmation of Fundamental Human Values in Literature. Više informacija u nastavku:

Udruga studenata anglistike Glotta

Datum objave: 08.10.2016.


 

Poštovani studenti,

Udruga studenata anglistike Glotta poziva Vas na sudjelovanje u radu udruge. Udrugu su osnovali studenti engleskog jezika i književnosti na FFOS-u u svrhu poboljšanja studija engleskog jezika, poboljšanja suradnje studenata i profesora te izdavanja studentskih radova.

Kako je udruga novoosnovana, ovim bismo Vas putem pozvali na učlanjenje i sudjelovanje u radu udruge. Članstvo u udruzi otvoreno je svim studentima te se veselimo svakom novom članu.

Za daljnje informacije javite se na naš

email: anglisti.ffos@gmail.com 
Facebook: Udruga studenata anglistike Glotta

Udruga Glotta