OBAVIJESTI


Odsjek za engleski jezik i književnost

Promjena termina izvanrednog ispitnog roka ELP5 i ELP6 - R. Čačija

Datum objave: 16.11.2017.


Izvanredni ispitni rok iz kolegija Jezične vježbe engleskog jezika 5 i 6 pomiče se s ponedjeljka na utorak 21. studenoga u 10.30. Molim kandidate da me pričekaju pred uredom nekoliko minuta ranije.

UDRUGA ALEPH – POZIV NOVIM ČLANOVIMA

Datum objave: 19.10.2017.


Udruga studenata književnosti Aleph poziva sve studente zainteresirane za članstvo i sudjelovanje u radu Udruge da se jave na e-mail bece.barbara@gmail.com.

Udruga prvenstveno okuplja studente sa Odsjeka za engleski jezik i književnost, Odsjeka za hrvatski jezik i književnost te Odsjeka za njemački jezik i književnost, ali nije na njih ograničena i traži sve one koji vole književnost te i sami pišu.

U akademskoj godini 2016./2017. organizirali smo četiri večeri poezije i kratke priče koje su okupile veliku publiku te popriličan broj „čitača“ koji su s nama podijelili svoje umotvorine na engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku, a nisu bili samo studenti našeg fakulteta. Također, održali smo dva književna kviza u kojima su glavne nagrade bile, naravno, knjige, prvi književni simpozij na temu „Fenomen obitelji u književnosti 20. stoljeća“ na koji su nam, osim naših studenata, došli gosti iz Zagreba i Makedonije, a trenutno smo u završnoj fazi objavljivanja časopisa Aleph koji će sadržavati radove članova Udruge i drugih studenata fakulteta. U pomalo neformalnijem tonu, sudjelovali smo u organizaciji Božićnog partyja i Novovalne slušaonice na kojima smo zaboravili na obaveze i proslavili plodove svoga truda.

Većina članova nam je na završnim godinama studija, pa vas sve koji imate interes za aktivnosti kojima se Udruga bavi pozivamo da nam se pridružite da bismo „predali“ Udrugu mlađim generacijama i mirna srca napustili fakultet znajući da će se ljubitelji pisane riječi i dalje brinuti da se rad Udruge nastavi.

 

Barbara Bece,

privremeni izvršitelj dužnosti predsjednika Udruge Aleph

ICLOS – International Conference on Literature in Osijek

Datum objave: 16.10.2017.


2. i 3. ožujka 2018. na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se studentska konferencija ICLOS – International Conference on Literature in Osijek na temu Affirmation of Fundamental Human Values in Literature. Više informacija u nastavku:

Zimski semestar ak. godine 2017./18.

Datum objave: 24.09.2017.


Poštovani studenti,

raspored sati za zimski semestar ak. godine 2017./18. možete preuzeti OVDJE, a izvedbene nastavne planove s podacima o obveznim i izbornim kolegijima na studijima engleskog jezika i književnosti možete vidjeti OVDJE.

Udruga studenata anglistike Glotta

Datum objave: 08.10.2016.


 

Poštovani studenti,

Udruga studenata anglistike Glotta poziva Vas na sudjelovanje u radu udruge. Udrugu su osnovali studenti engleskog jezika i književnosti na FFOS-u u svrhu poboljšanja studija engleskog jezika, poboljšanja suradnje studenata i profesora te izdavanja studentskih radova.

Kako je udruga novoosnovana, ovim bismo Vas putem pozvali na učlanjenje i sudjelovanje u radu udruge. Članstvo u udruzi otvoreno je svim studentima te se veselimo svakom novom članu.

Za daljnje informacije javite se na naš

email: anglisti.ffos@gmail.com 
Facebook: Udruga studenata anglistike Glotta
ili osobno Mislavu Uzuniću (mislavuzunic@gmail.com

Udruga Glotta