OBAVIJESTI


Odsjek za engleski jezik i književnost

Beric, mentorski sastanak

Datum objave: 12.12.2018.


poziv

Pozivam studente na mentorski sastanak u utorak 18. prosinca u 10 sati. Soba 72.

Prvi dodatni natječaj za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata

Datum objave: 27.11.2018.


 

Sveučilište u Osijeku objavilo je dodatni natječaj za dodjelu financijskih potpora iz programa ERASMUS+ za individualnu mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu. 

Natječaj, upute za prijavu na dodatni natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su OVDJE. 

Rok za prijavu na ovaj dodatni natječaj nije posebno određen, studenti se mogu prijaviti bilo kada, a najkasnije do kraja veljače 2019.

U okviru ovog dodatnog natječaja odobravaju se stipendije za stručne prakse koje studenti mogu realizirati do 31. 5. 2019. 

POHVALA ZA IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI – KANDIDATURA STUDENATA

Datum objave: 13.11.2018.


POZIV

ZA KANDIDIRANJE STUDENATA ZA POHVALU

ZA IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

 

U skladu sa člancima 11., 12., 13. i 14. Pravilnika o nagrađivanju i pohvaljivanju studenata Filozofskoga fakulteta Osijek, Povjerenstvo za dodjelu nagrada i pohvala studentima Filozofskoga fakulteta Osijek otvara postupak kandidiranja studenata za Pohvalu za izvannastavne aktivnosti.

Svake se godine troje studenata pohvaljuje za izvannastavne aktivnosti kojima su pridonijeli ugledu Fakulteta (međunarodna natjecanja, izlaganja na znanstvenim skupovima, radovi u časopisima, umjetničke ili športske skupine, rad u studentskim udrugama i slično).

Predloženici za pohvalu moraju imati prosjek ocjena svih položenih ispita veći od 3,500.

Pohvala se sastoji od pisane plakete.

Pohvala za izvannastavne aktivnosti studentu se može dodijeliti jednom tijekom studija.

Odluku o pohvali za izvannastavne aktivnosti donosi Fakultetsko vijeće na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrada i pohvala studentima.

 

Kandidati trebaju priložiti:

  • popunjen PRIJAVNI OBRAZAC kandidature za pohvalu za izvannastavne aktivnosti
  • životopis opsega do jedne kartice teksta (1800 znakova s prazninama) s podatcima o školovanju i kraćim opisom izvannastavnih aktivnosti i interesa
  • dokumentaciju koja dokazuje nabrojene izvannastavne aktivnosti i interese (npr. potvrde, diplome, certifikate, uvjerenja, preslike radova i sl.).

 

Prijave se primaju do 7. 12. 2018. i dostavljaju u Ured prodekana (naznačiti: „za Povjerenstvo za dodjelu nagrada i pohvala studentima“).

Naknadno pristigle prijave i prijave bez potpune dokumentacije neće se razmatrati. 

Scottish Universities' International Summer School

Datum objave: 30.10.2018.


8 July – 17 August 2019, Edinburgh, Scotland

The following courses can be taken at undergraduate and postgraduate level:

  • Creative Writing 
  • Text and Context: Modernism 
  • Text and Context: Scottish Literature since 1900 
  • Text and Context: Contemporary Literature 
  • Contemporary British and Irish Theatre and Performance 

The courses are supplemented by a wide-ranging social and cultural programme, and include readings by contemporary British authors.

A variety of scholarships is awarded on merit and financial need. For details, please visit the website: www.suiss.ed.ac.uk.

Radionice u Američkom kutku

Datum objave: 24.10.2018.


 

Američki kutak Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Fulbright stipendistica Lily Solomon organiziraju niz radionica kreativnog pisanja od kojih će se prva održati 25. listopada 2018. s početkom u 16:00 sati u Američkom kutku u Osijeku.

Radionice su namijenjene svima koji se već bave pisanjem, žele se kreativno izraziti ili malo bolje napisati lektiru na engleskom jeziku, a održavat će se posljednjeg četvrtka u mjesecu.

Radionice kreativnog pisanja vodit će Lily Solomon, Fullbright English Teaching Assistant, koja je diplomirala komparativnu književnost na New College-u na Floridi.

Osim radionica kreativnog pisanja, svakog četvrtka u razdoblju od 16:00 do 18:00 sati Lily Solomon održavat će i radionice konverzacijskog engleskog "Tea with Lily" na kojima će u opuštenoj atmosferi posjetitelji moći razgovarati s Lily o doslovno bilo čemu i pri tome vježbati svoj engleski govor i izgovor. Te radionice počinju od četvrtka, 31. listopada 2018. 

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: American Corner GISKO 031/211-223

Udruga studenata anglistike Glotta

Datum objave: 08.10.2016.


 

Poštovani studenti,

Udruga studenata anglistike Glotta poziva Vas na sudjelovanje u radu udruge. Udrugu su osnovali studenti engleskog jezika i književnosti na FFOS-u u svrhu poboljšanja studija engleskog jezika, poboljšanja suradnje studenata i profesora te izdavanja studentskih radova.

Kako je udruga novoosnovana, ovim bismo Vas putem pozvali na učlanjenje i sudjelovanje u radu udruge. Članstvo u udruzi otvoreno je svim studentima te se veselimo svakom novom članu.

Za daljnje informacije javite se na naš

email: anglisti.ffos@gmail.com 
Facebook: Udruga studenata anglistike Glotta

Udruga Glotta