PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE ZA STUDENTE FILOZOFSKOG FAKULTETA


Odsjek za engleski jezik i književnost

Studij psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku osnovao je Psihološko savjetovalište za studente Filozofskog fakulteta (bivši Ured za potporu studentima).

O Savjetovalištu

Zašto?

Savjetovalište je osnovano kako bi se pomoć i podrška studentima pri svladavanju određenih poteškoća učinila dostupnijom. Prvenstvena namjena je pomoć u svladavanju problema vezanih uz učenje, ali i prilagodbu studentskom načinu života. Naime, asistenti Studija psihologije su u svom nastavnom radu uočili da brojni studenti imaju poteškoće u svladavanju zahtjeva studiranja. Kako su ti asistenti po svom osnovom obrazovanju (psiholozi) i dodatnim edukacijama (savjetovanja, terapije) usvojili znanja i vještine koje mogu olakšati problem studentima, odlučili su djelovati. Stoga su pokrenuli inicijativu, koja je od strane fakulteta prepoznata kao kvalitetna i došlo je do osnivanja Savjetovališta.


Što radimo?
U skladu s navedenom svrhom, područja rada Savjetovališta su:

 • Poduka o tehnikama učenja
 • Razrada i usvajanje strategija svladavanja ispitne anksioznosti
 • Podrška u prilagodbi studentskom životu (npr. usamljenost zbog dolaska u novi grad, sniženo samopoštovanje uslijed neuspjeha i sl.)
 • Pomoć u svladavanju ostalih poteškoća i poticanje kvalitete života u studenata


  Gdje i kada radimo?
  Molimo zainteresirane da se prethodno najave na mail adresu: savjetovaliste@ffos.hr kako bismo dogovorili termin dolaska.

  Mjesto rada: soba br. 11 Filozofskog fakulteta u Osijeku.

  Tko nam se može obratiti?
  Savjetovalište je namijenjeno studentima Filozofskog fakulteta u Osijeku.

  Tko radi u savjetovalištu?
  U savjetovalištu rade zaposlenici Odsjeka za psihologije.