FOND ZA DRUGE I ADU OBJAVLJUJU POZIV ZA LJETNU ŠKOLU UMJETNOSTI I AKTIVIZMA


Fond za druge objavio je poziv za Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu koja će se u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu održati između 6. i 11. rujna 2017. godine. Prijave su otvorene do 10. kolovoza 2017. godine.

Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike/ce i aktiviste/kinje iz Hrvatske i regije.

Riječ je o programu namijenjenom umjetnicima/ama i aktivistima/kinjama iz Hrvatske i regije koji/e će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:

– kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;
– povezivanja aktivizma i arta;
– mobiliziranja šire zajednice;
– stvaranja akcija i happeninga:
– propitivanja ne/uspjeha;
– stvaranja zajedničkih platformi;
– produciranja novih inicijativa

Voditelji/ce programa su Snježana Banović, Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić i Aleksandra Vinkerlić.

Pozivamo umjetnike/ce i aktiviste/kinje, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.

Fond za druge pokriva troškove smještaja i boravka u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike/ce – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi.

PRIJAVE SE ŠALJU ISKLJUČIVO NA REZERVACIJE@FUND4OTHERS.ORG DO 10. 8. 2017., A MORAJU SADRŽAVATI PISMO MOTIVACIJE I BIOGRAFIJU.

REZULTATI ĆE BITI OBJAVLJENI NA STRANICAMA FONDA ZA DRUGE 14. KOLOVOZA 2017. GODINE.

Izvor: VoxFeminae