Obavijesti Odsjeka za njemački jezik i književnost


Odsjek za njemački jezik i književnost

UPISI U VIŠI SEMESTAR AKADEMSKE GODINE 2017./2018.

 

 - Studenti koji još uvijek nisu podmirili školarinu za akademsku godinu 2017./2018. ili o tome nisu dostavili potvrdu u Ured za studentska pitanja isto su dužni učiniti prije upisa u viši semestar – skenirane potvrde o uplati mogu se slati na mailove: kbrkic@ffos.hr, vkitin@ffos.hr ili mkatic@ffos.hr.

 - Studenti koji su dobili uskratu potpisa za neki od predmeta u tekućem semestru  dužni su u Uredu za studentska pitanja podnijeti zahtjev za upis u viši semestar bez prava potpisa iz predmeta.

 

RASPORED UPISA

(vrijeme kada će Studomat biti otvoren)

 

 

PREDDIPLOMSKI STUDIJ – 21., 22. i 23. veljače 2018.

DIPLOMSKI STUDIJ – 26., 27. i 28. veljače 2018.

STUDENTI KOJI NEMAJU PRISTUP STUDOMATU ZA UPISE DOLAZE U URED ZA STUDENTSKA PITANJA (studenti na dovršenju) 1. i 2. veljače 2018.

- Studenti ponavljači neka provjere u Studomatu jesu li im upisani svi kolegiji za ljetni semestar.

 - Studenti koji na upisima nisu uspjeli upisati izborne kolegije pa samim time nemaju potreban broj ECTS bodova za upisani semestar trebaju se javiti voditeljima odsjeka. Voditelji odsjeka će o tome obavijestiti djelatnike Ureda za studentska pitanja koji će upisati kolegije u ISVU sustav.

 - 5 dana nakon upisa studenti su obvezni pregledati Studomat te u slučaju da upis nije obavljen u cijelosti trebaju se javiti u Ured za studentska pitanja.

DAN MOBILNOSTI 2018. (materijali za preuzimanje)

Datum objave: 07.03.2018.


Na Filozofskom fakultetu Osijek 28. veljače 2018. održan je Dan mobilnosti. Predstavljene su najvažnije stipendije i programi kojima je cilj omogućiti mobilnost studenata.

Materijale s izlaganja možete preuzeti ovdje:

Bilateralne stipendije

CEEPUS

DAAD

Erasmus+ Sveučilište

Erasmus+ FFOS

ESN Hrvatska - ESN Osijek info

Za sve detalje o pojedinim stipendijama i mobilnostima obratite se kontaktima navedenim u materijalima.

Information betr. Sommerkurs Sprache-Kultur-Literatur 2018 an der Universität Graz

Datum objave: 09.01.2018.


treffpunkt sprachen – Zentrum für Sprache, Plurilingualismus und Fachdidaktik an der Karl-Franzens-Universität Graz bietet auch dieses Jahr wieder den Sommerkurs Sprache-Kultur-Literatur 2018 an.

 

Der Sommerkurs Sprache-Kultur-Literatur 2018 richtet sich vorrangig an angehende DeutschlehrerInnen und ÜbersetzerInnen, die ein fundiertes philologisches Vorwissen mitbringen und an der Österreich spezifischen landes-, kultur- und literaturgeschichtlichen Ausrichtung interessiert sind. Die Kurse finden von 8. Juli bis 28. Juli 2018 in Graz statt und werden auf den Niveaustufen B2 und C1 angeboten.

 

Die Bewerbungsfrist für den Sommerkurs ist der 4. Mai 2018.

 

Die Broschüre und das Bewerbungsformular finden Sie zum Download unter http://treffpunktsprachen.uni-graz.at/de/lehre/deutsch-als-fremdsprache/sprache-kultur-literatur/.