Naslovnica


Odsjek za informacijske znanosti

 

Voditelj Odsjeka: izv. prof. dr. sc. Boris Badurina

Zamjenica voditelja Odsjeka: izv. prof. dr. sc. Sanjica Faletar Tanacković

Koordinatorica za znanost: doc. dr. sc. Anita Papić

ECTS koordinatorica (jednopredmetni studij): prof. dr. sc. Kornelija Petr Balog

ECTS koordinatorica (dvopredmetni studij): izv. prof. dr. sc. Sanjica Faletar Tanacković

Mrežna administratorica: doc. dr. sc. Anita Papić

 

Dodijeljene teme završnih radova u ak. god. 2017./2018.

Dodijeljene teme diplomskih radova u ak. god. 2017./2018.

Best Student Research Paper Award 2019 - IFLA/DE GRUYTER

Datum objave: 05.12.2018.


Za nagradu Best Student Research Paper Award 2019 se mogu prijaviti studenti koji su trenutno upisani na diplomski ili poslijediplomski studij ili su završili diplomski ili poslijediplomski studij unazad 24 mjeseca od datuma zatvaranja ovog natječaja 30. lipnja 2019. godine. Studenti su pozvani prijaviti članak na engleskom jeziku od cca. 5000 - 7000 riječi (bez sažetka i popisa literature) koji uključuje istraživanje, studiju slučaja ili primjer dobre prakse. Tema članka nije određene, ali treba biti značajna za današnje informacijske stručnjake. Najbolji članak će biti odabran od strane neovisnog panela informacijskih stručnjaka. Nagrađeni članak će biti objavljen u četvrtom svesku u 2019. godini časopisa Libri. Autor nagrađenog članka će osvojiti 500 eura i pretplatu na časopis Libri za 2020. godinu. Rukopisi trebaju biti poslani na http://mc.manuscriptcentral.com/libri.

Dodatne upute pročitajte na http://www.degruyter.com/view/supplement/s18658423_Instructions_for_Authors_en.pdf. Sve prijave trebaju na naslovnici sadržavati: ime ustanove na kojoj je student upisan, stupanj koji je student završio ili treba završiti, datumi od kada je student upisan na odgovarajući studij ili ga je završio, predmet u okviru kojega je članak izrađen, datum kada je članak napisan.

Dodatni natječaj za Erasmus+ mobilnost STUDENATA za stručne prakse

Datum objave: 21.11.2018.


Sveučilište u Osijeku  objavilo je dodatni natječaj za dodjelu financijskih potpora iz programa ERASMUS+ za individualnu mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu. Natječaj, upute za prijavu na dodatni natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranici:

http://www.unios.hr/erasmus-ka1-mobilnost-2017-2018/

Rok za prijavu na ovaj dodatni natječaj nije posebno određen, studenti se mogu prijaviti bilo kada, a najkasnije do kraja veljače 2019. Zbog dostupnosti financijskih sredstava, sve prijave studenata  u pravilu se mogu odobriti za financiranje. Ako bude zainteresiranih studenata za prijavu, važno je naglasiti da se u okviru ovog dodatnog natječaja odobravaju stipendije za stručne prakse koje studenti mogu realizirati do 31.05.2019.