Mladi, prijavite se na „Školski volonteri“


Sudjelovanjem u projektu odabrani studenti i mladi nezaposleni stručnjaci povezat će se sa školama i organizacijama civilnoga društva kako bi se osmislili održive i kvalitetne volonterske programe i akcije u školama, te izgradili dugoročni programi volontiranja.
Trenutno volontiraš? Ili želiš volontirati? Imaš od 21 do 30 godina? Studiraš ili si trenutno nezaposlen/a? Zanima te aktivno građanstvo te doprinos zajednici u kojoj živiš? A uz to voliš raditi s djecom i mladima? Onda je ovo poziv za tebe!

Projekt „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“omogućava zainteresiranim mladim osobama, posebno studentima društveno-humanističkih fakulteta te trenutno nezaposlenim mladim stručnjacima u radu s djecom i mladima, stjecanje posebnog volonterskoga iskustva, dodatnih znanja i jačanja kompetencija u radu s djecom i mladima u školskome kontekstu. Sve se to događa na zanimljivim školskim projektima kroz suradnju s učiteljima i udrugama te je “začinjeno” dodatnim stručnim usavršavanjima, edukacijama i seminarima.

Sudjelovanjem u projektu odabrani studenti i mladi nezaposleni stručnjaci povezat će se sa školama i organizacijama civilnoga društva kako bi se osmislili održive i kvalitetne volonterske programe i akcije u školama i tako izgradili dugoročni programi volontiranja u školama i lokalnoj zajednici.

Na poziv se mogu prijaviti svi zainteresirani (u dobi od 21 do 30 godina) iz triju regija regija:

ZAGREB koja obuhvaća Grad Zagreb, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju,
OSIJEK koja obuhvaća Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju te
SPLIT koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku županiju.

U svakoj regiji bit će odabrano 10 najmotiviranijih mladih koji će proći besplatnu trodnevnu edukaciju u području volontiranja i aktivnoga građanstva, povezati se sa školom u kojoj bi željeli volontirati te zajedno sa školskim timom provoditi volonterske programe i akcije. Osim toga, odabrani mladi će imati mogućnost sudjelovati na dodatnoj dvodnevnoj edukaciji po njihovom izboru.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2017 . godine, a tvoja prijava treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac i tvoj životopis.

Sve detalje možeš saznati u javnom pozivu .

Zainteresirani volonteri koji žele volontirati u školama u Osijeku, Đakovu, Vukovaru ili Slavonskom Brodu svoje prijave sa životopisom dostave na mail mirta@vcos.hr

Izvor: Volonterski centar Osijek