Gostujuće predavanje prof. dr. Bernarda Bekavaca, HTW Chur

Dana 26. travnja. 2018. prof. dr. Bernard Bekavac sa sveučilišta HTW Chur (Hochschule für Technik und Wirtschaft) u Švicarskoj održao je predavanje studentima 1. godine dvopredmetnog diplomskog studija Informacijske tehnologije i zainteresiranim nastavnicima Odsjeka za informacijske znanosti. Studenti su se, u okviru kolegija Razvoj korisničkog iskustva aplikacije, upoznali s radom Odsjeka za informacijske znanosti HTW Chur.

Prof. dr. Bernard Bekavac je od 2012. godine voditelj preddiplomskog studija informacijskih znanosti, stručnjak je u području pretraživanja informacija, metapodataka, arhitekture i modeliranja informacijskih sustava, a trenutačno sudjeluje u projektu linked.swissbib.ch – nacionalnom katalogu koji omogućava pretragu knjižničnih kataloga švicarskih sveučilišta, visokih škola, istraživačkih ustanova i dr.

Prof. dr. Bekavac upoznao je studente i djelatnike Odsjeka za informacijske znanosti sa strukturom studija i nastavnim programima te načinima na koje svojim studentima i budućim informacijskim stručnjacima otvaraju mogućnosti zapošljavanja.

Odgovori

Pretraživanje
Arhiva