Događanja i aktivnosti

Održan Tjedan karijera na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Otvorenje Tjedna karijera

Centar za karijere Filozofskog fakulteta u Osijeku organizirao je od 27. studenoga do 1. prosinca Tjedan karijera s ciljem razvoja budućih karijera studenata i njihova povezivanja s poslovnim sektorom. Svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Sveučilišta, Grada i Županije. Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Ivan Trojan pozdravio je goste i izlagače, a rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac otvorio je manifestaciju. Svi prisutni složili su se kako je Tjedan karijera odlična prilika za studente Fakulteta i Sveučilišta da se upoznaju s tržištem rada koje ih čeka nakon studija te putokaz za profesionalni i osobni razvoj.

Aktivnosti tijekom Tjedna karijera

U Galeriji Fakulteta studenti su mogli obići izložbeni dio Tjedna karijera u kojem se studentima predstavilo 19 poslodavaca i udruga. Aktivnosti Tjedna karijera obuhvatile su predstavljanje poslodavaca kroz 44 različite aktivnosti: radionice, predavanja i razmjenu iskustava s alumnijima Fakulteta. O svojim su iskustvima na tržištu rada, karijernim putovima i mogućnostima zapošljavanja govorili poslodavci i stručnjaci iz različitih sektora: odgoja i obrazovanja, kulture, medija, prevoditeljskih i informatičkih tvrtki, izdavačke djelatnosti i knjižničarstva. Tijekom Tjedna karijera predavanje o radu i zapošljavanju osoba s invaliditetom održao je Mario Burek, savjetnik Pravobranitelja za osobe s invaliditetom. Studentima je svoj karijerni put predstavila i Mirna Matković, alumna Fakulteta te osnivačica i direktorica Ženski recenziRAJ-a, najveće digitalne ženske zajednice u Hrvatskoj i najčitanijeg hrvatskog portala za recenzije.

Završnica Tjedna karijera

Tjedan karijera završio je predavanjem „Kada FFOS napravi od tebe čovjeka za bolju budućnost“ Lucije Baraban i Ivane Crnoja iz Udruge Pobjede čime su se studentima predstavile aktivnosti i djelatnosti udruga civilnog društva.

 Organizaciju i izvedbu Tjedna karijera provela je radna skupina na čelu s voditeljicom Centra za karijere Narcisom Vrbešić-Ravlić, mag. iur., spec. iur., pred. Višemjesečna minuciozna organizacija rezultirala je velikim odazivom i poslodavaca, koji su izrazili želju za sudjelovanjem na idućem Tjednu karijera, i studenata, koji su u mnoštvu različitih karijernih puteva mogli odabrati najkompatibilniji njihovim interesima i/ili studijskom smjeru. Time je glavni cilj Tjedna ispunjen: studenti su dobili uvid u širok spektar karijernih mogućnosti na tržištu rada, a Filozofski fakultet u Osijeku prezentirao je svoje studijske programe i iz njih proistekle kvalifikacije i zanimanja široj javnosti.

Planovi Centra za budućnost

Sljedeći je korak Centra za karijere Filozofskog fakulteta u Osijeku pružiti potporu karijerama studenata pomoću sustava studenata-karijernih ambasadora. Oni bi trebali biti glas svojih kolega te usmjeravati daljnje planiranje aktivnosti Centra za karijere prema izazovima u njihovim budućim karijernim putevima.

Pokrovitelj Tjedna karijera Filozofskog fakulteta u Osijeku bio je Grad Osijek.

Beatriz Brkić


Tjedan karijera Filozofskog fakulteta u Osijeku

U razdoblju od 27. studenoga do 1. prosinca 2023. Centar za karijere Filozofskog fakulteta u Osijeku organizira Tjedan karijera s ciljem razvoja karijera naših studenata, ali i njihova povezivanja s poslovnim sektorom. Tijekom Tjedna karijera studenti i zainteresirana javnost moći će prisustvovati nizu aktivnosti koje uključuju predstavljanje poslodavaca, radionice, predavanja, razmjenu praktičnih iskustava s diplomiranim studentima i kvizove. Pokrovitelj je Tjedna karijera Filozofskog fakulteta u Osijeku Grad Osijek.

Više informacija o aktivnostima u sklopu Tjedna karijera Filozofskog fakulteta u Osijeku možete pronaći ovdje:

LETAK

PLAKAT


Tjedan karijera Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2023.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u razdoblju od 15.-19. svibnja 2023. organizira Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku s ciljem razvoja karijere naših studenata, ali i njihovog povezivanja s poslovnim sektorom. Tjedan će obuhvatiti niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, predavanja namijenjenih studentima i speed dating, u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavne sastavnice našega Sveučilišta.

Jedna od aktivnosti sveučilišnog Tjedna karijera 2023. je i Karijerni korzo. U sklopu Karijernog korza, koji će se održati 17. svibnja 2023., studenti mogu kratko razgovarati s poslodavcima (speed-dating). Za kratki razgovor prijavite se ovdje, pripremite svoje životopise i dođite u zakazano vrijeme u Studentski dom (prostor dnevnog boravka na 1. katu). Prijave su otvorene do ponedjeljka 8. svibnja, do 18:00h, a o točnom terminu bit ćete obaviješteni e-mailom.

>>> NOVA OBAVIJEST O KARIJERNOM KORZU:

Karijerni korzo kao središnje događanje Tjedna karijera Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koje će se održati 17. svibnja 2023.

premješta se zbog vremenskih uvjeta na lokaciju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti (prizemlje), Vladimira Preloga 1, Osijek.

LETAK

PLAKAT

>>> Nova obavijest i poziv za uključivanje na speed dating na Tjednu karijera:

http://www.unios.hr/kvaliteta/speed-dating-razgovor-s-poslodavcem/ 

 


U srijedu, 22. 5. 2019., s početkom u 18 sati u sobi 53 na Filozofskom fakultetu Osijek održat će se seminar “Kako se zaposliti koristeći sredstva EU-fondova?” Seminar organiziraju ustanova za obrazovanje odraslih Edunova i Alumni udruga FFOS, a održat će ga Toni Žufić, dipl. iur., predavač u Edunovi s dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi razvojnih strategija i projekata financiranih iz EU-fondova. Na seminaru će se moći saznati važne informacije o projektima i EU-fondovima (gdje pronaći natječaje, što je bitno pri pisanju projekta, koja je bitna dokumentacija i gdje se ona može pronaći, na što treba paziti pri prijavi projekta, struktura projekta, kome se netko tko piše projekt može obratiti za pomoć), dobit će se više informacija o edukaciji za pisanje projekata financiranih iz EU-fondova i što edukacija sve pruža te koje su mogućnosti nakon završene edukacije. Prisutnima će se obratiti i osobe koje su završile edukaciju za pisanje projekata financiranih iz EU-fondova i reći kako im je ta edukacija omogućila zapošljavanje.


Listopad 2018. godine:

Iskustvo ne pada s neba! Studentski.hr provodi regrutaciju TEBE TRAŽIMO

Nezaposlen.. ili samozaposlen? Poslušaj predavanje Od nezaposlenosti do samozaposlenosti … jer uvijek postoji način!