OBAVIJESTI


Odsjek za pedagogiju

Promocija 2. broja časopisa Didaskalos

Datum objave: 18.01.2019.


Jučer, 17. siječnja 2019. godine u 18 sati, nakon točno godinu dana od promocije 1. broja Didaskalosa, časopisa Udruge studenata pedagogije, na Filozofskom fakultetu u Osijeku održana je promocija  i 2. njegovog broja. Časopis su predstavili voditelj Odsjeka za pedagogiju izv. prof. dr. sc. Mirko Lukaš i zamjenica voditelja Odsjeka doc. dr. sc. Renata Jukić, zajedno s predsjednicom Udruge i glavnom urednicom Dunjom Tomić te članicama ovogodišnjeg uredništva, Josipom Mikić i Petrom Kolesarić.

Više fotografija možete vidjeti ovdje

POZIV NA 2. SIMPOZIJ STUDENATA PSIHOLOGIJE I MEDICINE

Datum objave: 14.12.2018.


Sve informacije o simpoziju možete pronaći OVDJE.

Poziv na međunarodnu znanstvenu konferenciju Didaktički izazovi III

Datum objave: 07.12.2018.


Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Hrvatska), Pedagoški fakultet, Sveučilište u Mariboru (Slovenija), Filozofski fakultet, Sveučilište Sv. Ćirila i Metoda u Skoplju (Makedonija) i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Hrvatska)

pozivaju Vas na Međunarodnu znanstvenu konferenciju

Didaktički izazovi III: 

didaktička retrospektiva i perspektiva

 

KAMO I KAKO DALJE?
16. - 17. svibnja 2019.
Osijek, Hrvatska
 

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici Konferencije:

https://didactic-challenges0.webnode.hr/

NATJEČAJ ZA ERASMUS+ KA1 MOBILNOST STUDENATA U AKAD. GODINI 2018./2019. - PRVI DODATNI NATJEČAJ

Datum objave: 23.11.2018.


Više o Natječaju za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata u akad. godini 2018./2019. možete vidjeti ovdje.

Svečani prijam doktoranda na Poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju pedagogije "Pedagogija i kultura suvremene škole" na Filozofskom fakultetu Osijek

Datum objave: 12.11.2018.


Dana 10. studenog 2018. godine na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku započela je nova akademska godina za polaznike - doktorande Poslijediplomskoga sveučilišnog doktorskog studija pedagogije: Pedagogija i kultura suvremene škole.

Na svečanom prijamu doktoranda koji je upriličen u Maloj vijećnici Filozofskoga fakulteta polaznike su primili profesori nastavničkog kora koji realiziraju Red predavanja navedenog studija. Na samom početku ove svečanosti, nazočnima se obratio izv. prof. dr. sc. Mirko Lukaš, voditelj Odsjeka za pedagogiju, koji je i zadužen za što uspješniju organizaciju i realizaciju svih razina studija pedagogije. U svom vrlo nadahnutom govoru, kojim je doktorandima zaželio dobrodošlicu na Filozofski fakultet, zahvalio im se što su odabrali upravo ovaj fakultet i program doktorskoga studija, te što su odlučili upravo ovdje, u zajednici s profesorima započeti graditi svoje znanstvene karijere. U svom obraćanju, studentima je ponudio suradnju i savjetodavnu pomoć svih nastavnika te ih motivirao i potaknuo na djelovanje u obogaćivanju programskih aktivnosti kao i na što uspješnije izvršavanje njihovih obveza.

Nakon pozdravnih riječi i dobrodošlice doktorandima se obratio i voditelj doktorskog studija te predsjednik Povjerenstva za stjecanje doktorata znanosti na studiju pedagogije izv. prof. dr. sc. Branko Bognar, koji je nazočne vrlo detaljno upoznao s usvojenim Redom predavanja za akademsku 2018./2019. godinu, kao i s njihovim obvezama. Polaznici studija, kao i prisutni profesori, primili su na znanje sve obveze koje ih očekuju, a koje se u suradničkom i partnerskom odnosu kreću od prvoga susreta i realizirati. Voditelj doktorskoga studija, izv. prof. dr. sc. Branko Bognar, istaknuo je kako su svi profesori na studiju na raspolaganju polaznicima, odnosno kako će im svojim savjetima pomoći da uspješno započnu proces promišljanja o temama njihovih disertacija, kao i u odabiru mogućih znanstvenih područja u kojima će se realizirati njihovi znanstveni interesi.

Naposljetku, svi okupljeni imali su priliku i za neposredno upoznavanje na svečanom domjenku priređenom u čast početka nastave 3. generacije polaznika navedenog doktorskoga studija. Nakon domjenka, doktorandi su nastavili s redovitom nastavom i aktivnostima njihovog prvog obveznog kolegija na studiju - Suvremena pedagogijska znanost.  

                

Održan Treći kongres pedagoga Hrvatske "Pedagogija u vremenu promjene"

Datum objave: 18.09.2018.


Zagreb, 13. i 14. rujna 2018.

Nastavnici Odsjeka za pedagogiju sudjelovali su 13. i 14. rujna 2018. godine na Trećem kongresu pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatskog pedagogijskog društva. Kongres je održan  u hotelu International u Zagrebu, pod temom "Pedagogija u vremenu promjene". Više fotografija možete vidjeti ovdje