OBAVIJESTI


Odsjek za pedagogiju

Terenska nastava iz kolegija Domska pedagogija

Datum objave: 15.03.2018.


Studenti pedagogije će u okviru kolegija Domska pedagogija, pod vodstvom poslijedoktorandice dr. sc. Sanje Španje i asistenta Nemanje Spasenovskog, posjetiti domove u sljedećim terminima:

  • 13.3.2018. (11,30-13,05 sati) Srednjoškolski dom Vinko Bek
  • 20.3.2018. (19,00-20,00 sati) Dom za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj
  • 21.3.2018. (11,30-13,05 sati) Učenički dom Ugostiteljske škole
  • 27.3.2018. (11,30-13,05 sati) Dječji dom Klasje

POZIV NA PREDAVANJA GOSTUJUĆIH PREDAVAČA SA SVEUČILIŠTA U PLYMOUTHU I TRSTU

Datum objave: 15.03.2018.


U sklopu Erasmus+ projekta "Interpreting Child-Centredness to support Quality and Diversity in Early Childhood Education and Care", na kojem je kolegica Katarina Bogatić s Odsjeka za pedagogiju našeg fakulteta partnerica, u Svečanoj će se dvorani (60) 20. ožujka 2018. godine održati predavanja suradnika sa Sveučilišta u Plymouthu i Trstu za sve studente i nastavnike, i to prema sljedećem rasporedu:

9.30-10.30 Dr Verity Campbell-Barr, Associate Professor at the University of Plymouth, Plymouth Institute of Education: "Early childhood education and care professional knowledges: exploring coming to know-how to work with young children"

10.30-11.30 Dr Jan Georgeson, Senior Research Fellow in Early Education Development at the University of Plymouth, Plymouth Institute of Education: "Knowing from being alongside: supporting children with special educational needs in Early Years settings"

11.30-12.30 Dr Paolo Szorzio, Professor at the University of Trieste: "Educational encounters and opportunities for learning"

 

U popodnevnim će se satima održati otvorena predavanja za javnost, u Svečanoj dvorani (60) prema sljedećem rasporedu:

 

15.00-16.00: Dr Verity Campbell-Barr, Associate Professor at the University of Plymouth, Plymouth Institute of Education

"Negotiating discourses of quality early childhood education and care: the pedagogue as the meeting point for perspectives on quality"

16.00-17.00: Dr Jan Georgeson, Senior Research Fellow in Early Education Development at the University of Plymouth, Plymouth Institute of Education

"Learning about Robots: resources, relationships and 21st Century skills"

17.00-18.00: Dr Paolo Szorzio, Professor at the University of Trieste

"Mediational means and educators; agency in an after-school and leisure Centre in a North-eastern town in Italy"

 

 

1. MEĐUNARODNA STUDENTSKA GREEN KONFERENCIJA

Datum objave: 15.03.2018.


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za okoliš i zdravlje (IFEH) te mrežom institucija iz Hrvatske i inozemstva organizira 1. međunarodnu studentsku GREEN konferenciju koja će se povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018.

Obavijest o konferenciji nalazi se OVDJE.

 

Prvi studentski simpozij studenata pedagogije: Alternativne pedagoške ideje i škole - DRUGI POZIV NA SUDJELOVANJE

Datum objave: 02.03.2018.


Poštovani,

Udruga studenata pedagogije Filozofskoga fakulteta Osijek u suradnji s Odsjekom za pedagogiju pripadajućega fakulteta poziva Vas na Prvi studentski simpozij studenata pedagogije: Alternativne pedagoške ideje i škole. 

Iako se studenti pedagogije i srodnih znanosti upoznaju s alternativnim pedagoškim idejama i školama u sklopu svojih studijskih programa u okviru samostalnih kolegija ili kao zasebne teme u sklopu već postojećih kolegija, aktualnost i široka primjenjivost te teme razlogom je njezina određivanja kao temeljnoga predmeta interesa ovoga simpozija. Simpozijskim se izlaganjima želi predstaviti različite alternativne pedagoške ideje, pokrete i pravce koji su utjecali na rad alternativnih predškolskih i školskih ustanova u svijetu i u Hrvatskoj. 

Cilj je simpozija izgraditi znanja o pedagoškim, didaktičkim i metodičkim postupcima i metodama u alternativnim predškolskim i školskim ustanovama. Navedeno za cilj ima postaviti temelje za raspravu o mogućnostima primjene nekih alternativnih koncepata u današnjim javnim, ali i u alternativnim, privatnim i slobodnim školama, kao i otvoriti mogućnosti za daljnji istraživački rad te stručnu i znanstvenu profilaciju budućih odgojno-obrazovnih djelatnika. 

Simpozij uključuje pozvana predavanja stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja, studentska izlaganja, rasprave te interaktivne radionice. Osim formalnoga dijela simpozija bit će organizirani i oblici neformalnoga druženja kako bi se studenti s različitih sveučilišta upoznali i tako stvorili mogućnost za stvaranje poznanstava, prijateljstava i suradničkih odnosa. 

Datum održavanja simpozija:  19. i 20. travnja 2018. godine 

Mjesto održavanja simpozija: Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Lorenza Jägera 9, Osijek, Hrvatska 

Službeni jezici simpozija: hrvatski i engleski jezik                                

Rok za slanje sažetaka je 15. ožujka 2018. godine. 

Sažetak treba sadržavati od 1500 do 2000 znakova kojima će se opisati zadaci, ciljevi i sadržaj izlaganja, pregled rezultata recentnih istraživanja te zaključak izlaganja. Ispod sažetka treba navesti pet ključnih riječi. Tekst može biti na engleskom ili hrvatskom jeziku,  fonta Times New Roman, veličine točaka 12 uz prored 1,5. Prije teksta sažetka treba navesti imena autora (maksimalno tri), stupanj obrazovanja, odnosno akademsku titulu ako postoji, naziv fakulteta te naslov rada. 

Sudionici mogu očekivati povratnu informaciju o sudjelovanju na simpoziju do 20. ožujka, a do 1. travnja trebaju potvrditi dolazak na simpozij. 

Na simpozij se mogu prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih i poslijediplomskih studija humanističkih i društvenih znanosti. 

Prijava sudionika: ovdje.

Sažetak, zajedno s prijavnicom u obliku Googleove poveznice, potrebno je poslati na adresu e-pošte: uspos.ffos@gmail.com

 

NAPOMENA: Za sudionike koji nisu iz Osijeka bit će organiziran smještaj te će organizator snositi troškove smještaja i ručka za sve sudionike. Očekivani je dolazak gostiju 18. travnja, kada će biti upriličena večer upoznavanja. Troškovi puta nisu pokriveni. 

 

Daljnje obavijesti o simpoziju možete pratiti ovdje

Radujemo se susretu u Osijeku.

 

S poštovanjem,

Organizacijski odbor simpozija 

 

Kontakt osobe:

Mia Filipov, 099/724-8282, mia.filipov@gmail.com

Vjeran Šergo, 091/928-7811, vjeran.sergo@gmail.com

Miroslav Kujundžić, 098/193-5980, miroslav.kujundzic1@gmail.com

Popis tema završnih i diplomskih radova

Datum objave: 22.02.2018.


Odsjek za pedagogiju

Popis tema završnih radova kod nastavnika Odsjeka za pedagogiju možete vidjeti ovdje

Popis tema diplomskih radova kod nastavnika Odsjeka za pedagogiju možete vidjeti ovdje

PROJEKT STUDENATA NA KOLEGIJU PEDAGOGIJA (NASTAVNIČKI SMJER)

Datum objave: 13.02.2018.


Ak. 2017./2018. godina

Više informacija možete vidjeti ovdje

NATJEČAJ ZA ERASMUS+ KA1 MOBILNOST STUDENATA

Datum objave: 07.02.2018.


Sve potrebne informacije o Natječaju za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata u akademskoj godini 2018./2019. možete pronaći OVDJE.

Znanstveno-stručna konferencija "Unapređenje kvalitete života djece i mladih"

Datum objave: 31.01.2018.


Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih Tuzla i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli  poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u radu IX Međunarodne naučno-stručne konferencije "Unapređenje kvalitete života djece i mladih", koja će se održati od 22.-24.06. 2018.  godine u Harkanju (Mađarska).

Ovdje možete preuzeti poziv, upute i prijavni obrazac.

 

POZIV za objavljivanje studentskih radova u drugom broju Didaskalosa

Datum objave: 27.01.2018.


Udruga studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Osijek

objavljuje

 POZIV

za objavljivanje studentskih radova u drugom broju Didaskalosa, časopisa Udruge studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Poziv možete preuzeti ovdje, a upute autorima za pisanje radova ovdje