Budućim polaznicima


Pododsjek za konferencijsko prevođenje

Program usavršavanja namijenjen je polaznicima koji su završili studij engleskog jezika i književnosti (predbolonjski program) ili preddiplomski ili diplomski studij engleskog jezika i književnosti (po bolonjskom sustavu) koji žele dobiti uvid u konferencijsko prevođenje, upoznati se s osnovama struke i steći osnovne prevoditeljske kompetencije, te onima koji se žele pripremiti za upis specijalističkog studija konferencijskog prevođenja. Program je također namijenjen prevoditeljima koji se već bave pismenim ili konsekutivnim prevođenjem a žele dobiti uvid u simultano prevođenje. Nastava se izvodi na engleskom i hrvatskom jeziku.

U nastavi se koriste najsuvremeniji alati za učenje i poučavanje. Svi potrebni materijali dostupni su registriranim polaznicima na Moodle platformi za učenje na daljinu.

Svi polaznici bit će registrirani kao korisnici na repozitorij govora (http://www.multilingualspeeches.tv/scic/portal/index.html?project=true)  koji se koriste u obuci te dobiti besplatnu studentsku licencu za prevoditeljski alat za upravljanje terminologijom i glosarima InterpretBank (http://www.interpretbank.de/), koju će nakon završenog tečaja moći kupiti po znatno sniženoj cijeni.