Predavanje u organizaciji GDG-a Osijek


Predavanje u organizaciji GDG-a Osijek

U četvrtak 22. studenoga 2018. s početkom u 17.30 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku (prostorija 46, 1. kat) održat će se predavanje pod nazivom „Being responsible software developers“ u organizaciji GDG-a Osijek.

 

GDG-ovci ovako najavljuju predavanje:

„Svi smo mi odlični developeri, dizajneri, QAovci i voditelji projekata. Radimo najbolje što znamo, pišemo čisti kod, slažemo svakakve arhitekture i koristimo brojne patterne i procese. Nažalost, problem koji imamo je da naše aplikacije, iako su stabilne i vizualno atraktivne, nisu uvijek performantne. Ili pak rade odlično, ali na high-end uređajima.

Što sve možemo napraviti kako bismo razvili softver koji nije samo kvalitetan, stabilan i lijep, već i dostupan svima? Na primjeru Android GO inicijative, koju je pokrenuo Google, vidjet ćemo kakvu to viziju moramo imati i koje smjernice bismo trebali pratiti  ako želimo razvijati aplikacije za milijarde.

Razina predavanja je svima dostupna, a preduvjeta za njegovo pohađanje nema – riječ je zapravo o vrlo širokoj temi koja nije u potpunosti tehnička već bliska i project managerima, dizajnerima, „Quality assurance“ osobama, tj. Svima onima koji koji vole softver i na neki su način povezani s razvojom.“