Naslovna


Odsjek za psihologiju

 Dobrodošli na stranice Odsjeka za psihologiju!

Skoro nam je 15 godina...

33. godišnja konferencija EHPs

Datum objave: 18.02.2019.


Poštovane kolegice i kolege,

Iako vjerujem da je većina Vas obavještena o 33. godišnjoj konferenciji Europske udruge zdravstvenih psihologa i uz isprike zbog ponavljanja informacije imam potrebu još jednom podsjetiti na ovaj stručni skup i informacije koje mi se ovog trenutka čine bitnima:

-          Do isteka produženog roka prijava radova / sažetaka ostalo je još 10-ak dana; - rok se više neće produžavati, jer više nema rezervnog vremena za druge korake i jer je do isteka 1. roka (14.02.19.) pristigla gotovo 500 prijava radova;

-          Osim konferencije treba spomenuti nekoliko prijekonferencijskih aktivnosti: CREATE (01.-03.09.19.); SYNERGY Expert Meeting (02.-03.09.19.) i nekoliko poludnevnih / jednodnevnih radionica (03.09.19.). 
* za CREATE i SYNERGY i SYNERGY postoje grantovi koje dodjeljuje sam EHPS (u praksi se dodjeljuju uglavnom za mlađim istraživačima).

-          Važna informacija za sve one koji imaju bilo kakav status studenta (koji su upisani na neki studij - uključujući specijalistički ili doktorski) plaćaju umanjenu kotizaciju (Reduced Student fee u raznim varijantama).

-          U pravilu se isplati učlaniti u EHPs bar za 1 godinu, jer je članarina je manja nego razlika u cijeni kotizacije, a uz to je osiguran pristup radovima dva ozbiljna časopisa i jednom biltenu i neke druge pogodnosti.

-          Važno je čim ranije osigurati smještaj – naime u vrijeme konferencije u Dubrovniku je još uvijek visoka turistička sezona i već sada su popunjeni neki kapaciteti, a hoteli u kojima se skup održava (koji drže rezervirane kapacitete) nastoje čim prije staviti sve kapacitete za rezervacije drugim potencijalnim gostima, jer mogu postići veće cijene. Ponuđene opcije ostaju nepromijenjene do 01.03.19., a nakon tog datuma može se povećati gužva s rezervacijama.

Srdačno Vas pozdravljam i napominjem da informaciju slobodno proširite potencijalno zainteresiranima.

Za Sekciju za zdravstvenu psihologiju

Damir Lučanin

Poziv na simpozij

Datum objave: 05.02.2019.


Ovim putem pozivamo vas da sudjelujete u realizaciji 9. studentskog filozofskog simpozija Udruge studenata filozofije Osijek. Simpozij će biti održan 8.–10. svibnja, a rok za prijavu izlaganja je 15. ožujka 2019. godine.

Sve potrebne informacije o simpoziju zajedno s obrascem prijave za sudjelovanje možete preuzeti klikom  OVDJE
 

Objavljen natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata

Datum objave: 04.02.2019.Sveučilište u Osijeku objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora
iz ERASMUS+ programa za individualnu mobilnost studenata u svrhu
studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom
semestru  akademske godine 2019./2020., te u svrhu obavljanja stručne
prakse u inozemstvu u razdoblju od 01. lipnja 2019. do 31. svibnja 2020.

Natječaj, upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni
obrasci dostupni su na web stranici:

http://www.unios.hr/natjecaj-za-erasmus-ka1-mobilnost-studenata-u-akad-godini-2019-2020/


Rok za prijavu na natječaj je 8. ožujka 2019.

PsihOs fest- „Od istraživanja do prakse“

Datum objave: 15.01.2019.


 
Dragi studenti i profesori psihologije, dragi kolege iz srodnih struka i svi vi koji volite psihologiju i njene spoznaje, s veseljem vam javljamo da će se u Osijeku 22. te 23.02.2019. održati studentska konferencija na temu psihologije i svih njenih spoznaja i primjena u svakodnevnom životu.

Psihos kao udruga studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku želi organizirati konferenciju na kojoj će svatko pronaći nešto za sebe, bilo da ste profesor, student ili laik u pogledu psihologije.
 
Da bi ova konferencija stvarno bila uspješna pozivamo sve profesore i studente iz psihologije i SRODNIH struka da se prijave za aktivno sudjelovanje, bilo u obliku predavanja/izlaganja ili radionice. Željeli bismo da izložite bilo što- što je vama interesno područje te da možda zainteresirate još nekog.
Ono čega se morate držati je da izlaganje/radionica mora biti u najširem smislu vezana uz bilo koje područje psihologije.  
 
 
Službeni poziv možete preuzeti OVDJE

Objavljen Dodatni natječaj za Erasmus+ mobilnost STUDENATA za stručne prakse

Datum objave: 22.11.2018.


Sveučilište u Osijeku  objavilo je dodatni natječaj za dodjelu financijskih potpora iz programa ERASMUS+ za individualnu mobilnost
studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu. Natječaj, upute za prijavu na dodatni natječaj i provedbu mobilnosti te
prijavni obrasci dostupni su na web stranci:

http://www.unios.hr/erasmus-ka1-mobilnost-2017-2018/


Rok za prijavu na ovaj dodatni natječaj nije posebno određen, studenti se mogu prijaviti bilo kada, a najkasnije do kraja veljače 2019. Zbog dostupnosti financijskih sredstava, sve prijave studenata  u pravilu
se mogu odobriti za financiranje.


Ako bude zainteresiranih studenata za prijavu, važno je naglasiti da se u okviru ovog dodatnog natječaja odobravaju stipendije za stručne prakse
koje studenti mogu realizirati do 31.05.2019.