Prijava za istraživanja


Odsjek za psihologiju

 

 

OPIS ISTRAŽIVANJA:

Studentice Odsjeka za psihologiju (Monika Grbavica i Ivona Kolarik) provode istraživanje u svrhu izrade diplomskih radova, pod mentorstvom doc.dr.sc. Valerije Križanić. Istraživanje uključuje ispunjavanje nekoliko upitnika koja obuhvaćaju pitanja o afektima, razmišljanjima i zadovoljstvu životom. Sudjelovanje je dobrovoljno i anonimno. Podatci će se koristiti isključivo u znanstvene svrhe.

 

UZORAK:

Ciljani uzorak istraživanja su muške i ženske osobe u dobi između 18 i 35 godina. 

 

Ako ste zainteresirani, u nastavku je link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjUZizfh2OYDPPDSQFATgq8BoanvgUQXh8vSLnm7wpwQ691g/viewform

 

Hvala na suradnji!

Monika Grbavica, Ivona Kolarik

i Valerija Krizanic.

 

_______________________________________________________________________________________

 

Mole se svi studenti da izdvoje 10tak minuta svog vremena i ispune upitnik koji se nalazi na linku i tako sudjeluju u istraživanju kolegica sa psihologije. Dobiveni rezultati će se koristiti samo u znanstveno - istraživačke svrhe.

 

 


OPIS ISTRAŽIVANJA:

Nastavnici Odsjeka za psihologiju (Marija Milić, Dino Krupić i Silvija Ručević) provode istraživanje o odnosu osobina ličnosti, donošenja odluka i metakognicije. Istraživanje uključuje ispunjavanje upitnika i rješavanje bihevioralnih zadataka. Upitnici će se ispunjavati od kuće putem poveznice, dok će se mjerenje uratka na bihevioralnim zadacima provoditi na Fakultetu. Istraživanje se provodi individualno ili u manjim grupama. Istraživanje je odobrilo Etičko povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Rijeci.

 

UZORAK:

Ciljani uzorak istraživanja su studenti (mladići i djevojke) RAZLIČITIH preddiplomskih i diplomskih studija. U istraživanju kao sudionici NE MOGU sudjelovati studenti psihologije. Vrijeme pojedinih termina istraživanja prilagodit ćemo sudionicima istraživanja.

 

ULOGA STUDENATA PSIHOLOGIJE:

Vas kao studente psihologije molimo za pomoć u prikupljanju sudionika za što ćete dobiti eksperimentalne sate (ES). Studenti svih godina se mogu prijaviti za prikupljanje sudionika.

 

EKSPERIMENTALNI SATI

Eksperimentalni sati se određuju prema paru sudionika. Maksimalan broj ES koje možete ostvariti je 10.  

S obzirom na temu istraživanja i manji broj mladića u istraživanjima općenito, broj eskperimentalnih sati će se određivati prema sljedećim obrascima: 

Struktura vaših sudionika:

Primjer:

Eksperimentalni sati

50% mladići i 50% djevojke

doveli ste 4 mladića i 4 djevojke (4 para)

po miješanom paru = 2 ES

ukupno: 8 ES

sve djevojke

doveli ste 8 djevojaka (4 para)

po žensko-ženskom paru: 1 ES

ukupno: 4 ES

sve mladići

doveli ste 8 mladića (4 para)

po muško-muškom paru: 2 ES

ukupno: 8 ES

ostalo

doveli ste 5 mladića i 3 djevojke (3 miješana para i jedan muško-muški par)

po paru: 2 ES

ukupno: 8 ES

doveli ste 5 djevojaka i 3 mladića (3 miješana para i jedan žensko-ženski par)

po miješanom paru: 2 ES

po žensko-ženskom paru: 1 ES

ukupno: 7 ES

doveli ste 5 mladića i 4 djevojke ( 4 miješana para + 1 mladić)

po miješanom paru: 2 ES

ukupno: 8 ES

1 mladić = 0 ES

doveli ste 5 djevojaka i 1 mladića (1 miješani par i dva žensko-ženska para)

po miješanom paru: 2 ES

po žensko-ženskom paru: 1 ES

ukupno: 4 ES

 

Studenti će dobiti eksperimentalne sate tek nakon što pojedini sudionik riješi i upitnik i bihevioralne zadatke.

 

TIJEK ISTRAŽIVANJA:

  • Sudionik treba ispuniti upitnike koji će mu se proslijediti na poveznici
  • Individualno mjerenje – riješavanja bihevioralnih zadataka (dogovor sa sudionicima)

 

Ukoliko se zainteresirani, molimo se raspitate tko bi od Vaših kolega i kolegica sudjelovao u istraživanju. Molimo da do 01. lipnja, 2015. pošaljete popis imena i prezimena sudionika/ca, kao i njihove mail adrese i broj mobitela. Istraživanje će se provoditi tijekom lipnja.

Adresa na koju šaljete popise sudionika je: psychistrazivanja@gmail.com

 

Unaprijed hvala!

Silvija Ručević

Marija Milić

Dino Krupić

 


 

OPIS ISTRAŽIVANJA:

Psihologinja Nika Sušac (Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet u Zagrebu) u okviru svoje doktorske disertacije na poslijediplomskom studiju psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pod mentorstvom prof.dr.sc. Marine Ajduković, provodi istraživanje o romantičnim odnosima kod mladih odraslih osoba. Upitnik se sastoji od nekoliko dijelova te obuhvaća različita iskustva i mišljenja o trenutnoj romantičnoj vezi i partneru/partnerici. Radi se o longitudinalnom istraživanju, gdje će sudionici za drugi val istraživanja biti kontaktirani putem e-maila.

Više o istraživanju saznat ćete od kolegice Sušac u petak, 24.4. (predavanja iz Organizacijske psihologije i predavanja iz Evolucijske psihologije).

 

UZORAK:

Ciljani uzorak istraživanja su heteroseksualni parovi u dobi između 18 i 30 godina, koji su u vezi barem 3 mjeseca, ne žive zajedno, nisu zaručeni ili u braku. Sudjelovanje je dobrovoljno i anonimno, a podaci se prikupljaju metodom snježne grude. Studenti koji se odluče sudjelovati u istraživanju imat će zadatak kontaktirati potencijalne sudionike i voditi računa o tome da partner i partnerica odvojeno ispune upitnik, kako kvaliteta prikupljenih podataka ne bi bila narušena.

 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Studenti 3. godine preddiplomskog studija i studenti 1. godine diplomskog studija

 

EKSPERIMENTALNI SATI:

Za jedan par dobit će dva eksperimentalna sata. Ispunjene upitnike trebate vratiti doc.dr.sc. Silvija Ručević. Pojedini studenti može prikupiti podatke za maksimalno 8 parova.