IT usluge


Ured za studentska pitanja

AAI@EduHr

Brucoši pri upisu dobivaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Više o sustavu AAI@EduHr i čemu on služi možete pronaći >>> OVDJE 

Bežični internet (Wi-Fi)

Na Fakultetu je studentima dostupan bežični internet (wi-fi). Kako se spojiti na njega možete pronaći >>> OVDJE

 

Internet u studentskim domovima

Studentima u svih 11 studentskih domova u šest gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Osijek, Zadar, Split i Varaždin) omogućen je pristup internetu.
U studentskim se domovima na internet mogu spojiti svi studenti koji imaju odgovarajući elektronički identitet, odnosno korisničku oznaku i lozinku koju dodjeljuje matični fakultet uvrštavanjem u LDAP, imenik matične ustanove, odnosno bazu svih elektroničkih identiteta (npr. student na fakultetu na kojem studira). Korisničko ime za spajanje na internet i na Studomat zasad nisu nužno identični.

Studentima u svih 11 studentskih domova u šest gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Osijek, Zadar, Split i Varaždin) omogućen je pristup internetu brzinom od 10/100 Mbit/s.

Studenti koji ne stanuju u studentskim domovima, kao i svi ostali članovi akademske zajednice, imaju pravo na pristup internetu putem Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) u koju je povezano 238 ustanova sustava znanosti i visokog obrazovanja. Pomoću elektroničkog identiteta omogućuje se pristup internetu i odgovarajućim mrežnim servisima neovisno o mjestu na kojem se nalazite u Hrvatskoj ili Europi.