Studentske nagrade i priznanja


Ured za studentska pitanja


 

 

REKTOROVA NAGRADA

 

Rektor/ica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nagrađuje svake akademske godine za prethodnu akademsku godinu po dva studenta sa znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Rektorova nagrada se dodjeljuje za najbolje seminarske radove, stručne radove ili umjetnička djela studenata radi promicanja studentskog stvaralaštva, te kao poticaj u daljnjem studiju. 

Rektorova nagrada se dodjeljuje studentima koji imaju prosječnu ocjenu 4,5 ili višu ako se na znanstveno-nastavnim sastavnicama ne izrađuju seminarski radovi, stručni radovi ili umjetnička djela.

 

Popis dobitnika Rektorove nagrade s FFOS-a

 


 

 

DEKANOVA NAGRADA

 

Dekanovom se nagradom nagrađuje po dvoje studenata završne godine preddiplomskog i diplomskog studija s najvišim prosječnim ocjenama koji u tijeku studija nisu nagrađeni Rektorovom nagradom, nagradom Lions kluba ili Dekanovom nagradom na preddiplomskom studiju. Nagrada se dodjeljuje jednom studentu jednopredmetnoga studija i jednom studentu dvopredmetnoga studija.

Ako više studenta na diplomskom studiju ima isti prosjek ocjena, nagrada se dodjeljuje studentu koji je imao bolji prosjek ocjena na preddiplomskom studiju. Predloženici za nagradu moraju biti redovito upisani u završnu godinu studija te da tijekom preddiplomskog i diplomskog studija nisu ponavljali godinu.

Nagrada se sastoji od pisane plakete "Dekanova nagrada" i novčanoga dijela nagrade, čiju visinu svake godine određuje dekan fakulteta.

 Popis dobitnika Dekanove nagrade