Svečano obilježen Dan Filozofskoga fakulteta


U petak, 8. veljače 2019., na Filozofskom fakultetu u Osijeku Svečanom je sjednicom obilježena 58. obljetnica te visokoškolske osječke ustanove razvojni tijek koje je započeo 1961. s Pedagoškom akademijom, nastavio se 1977. s Pedagoškim fakultetom, koji je 2004./2005. preimenovan u Filozofski fakultet.

Uz brojne djelatnike, studente i umirovljenike, Svečanoj je sjednici nazočio i rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je uz dekanicu fakulteta-slavljenika prof. dr. sc. Loretanu Farkaš, pozdravio nazočne.

Fakultetska je svečanost također bila prigodom za dodjelu nagrada profesorima i studentima, odnosno zahvalnica umirovljenim djelatnicima.

Ozračju je pridonio nastup Vokalnoga sastava „Akvarel“ te izložba o vremenu nastanka Filozofskoga fakulteta kao Pedagoške akademije – 60-ih godina 20. stoljeća – što su ju pripremile djelatnice Knjižnice Filozofskoga fakulteta, ali i izlošci koji govore o suvremenom trenutku u životu Fakulteta.

Cjelovito izvješće o svečanome obilježavanju Dana Filozofskoga fakulteta možete preuzeti ovdje.

Autorica je fotografija Lana Šuster, diplomirana knjižničarka i djelatnica Knjižnice Filozofskoga fakulteta u Osijeku. Galeriju fotografija možete pogledati ovdje i ovdje.