Volontiraj u Češkoj ili Poljskoj


Ukoliko imaš slobodnog vremena i želiš ga mudro iskoristiti, jedna od mogućnosti svakako je i volontiranje u okviru Europske volonterske službe (EVS). U nastavku predstavljamo nove prilike za volontiranje u Češkoj i Poljskoj. Više o EVS-u saznaj ovdje.

1. YIC Slany organizacija je iz Češke koja je usmjerena na rad s mladima (15-30 god.) traži volontere. YIC Slany organizira različite lokalne događaje poput jezičnog kluba, filmskih večeri, interkulturnih večeri i radionica za škole, a to su također neke od aktivnosti u kojima volonteri mogu sudjelovati.

Projekt počinje u srpnju 2017. i traje godinu dana.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke trebaju do 31.svibnja 2017. poslati CV i motivacijsko pismo na zuzana@icmslany.cz, Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter (udrugapariter@gmail.com) staviti u CC.

2. Theatre Brama iz grada Goleniow (Poljska) traži volontere/ke koje zanima kultura, umjetnost i alternativno kazalište te vole putovati. Poslovi će primjerice uključivati administraciju, planiranje, istraživanje, izvođenje i stvaranje performansa,tehničku podršku, promociju, podučavanje te organizaciju festivala i događaja.

Projekt počinje 1.10.2017. i traje 12 mjeseci.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na teatrbrama.evs@gmail.com, a najkasnije do 18.lipnja2017. Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter (udrugapariter@gmail.com) staviti u CC.

Izvor: pariter.hr