Hrvatska zaklada za znanost – natječaj "Hrvatsko-švicarski program istraživanja 2017.- 2023."


Znanstveni portal

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program "Hrvatsko–švicarski program istraživanja 2017.-2023.

Zajednički istraživački projekti omogućit će znanstvenicima iz Hrvatske da zajedno sa znanstvenicima iz Švicarske, u obliku konzorcija, provode istraživačke aktivnosti. Istraživanje će se provoditi na hrvatskim i švicarskim znanstvenim institucijama.

Hrvatsko-švicarski program istraživanja 2017.-2023. odgovara na potrebe hrvatske znanstvene zajednice za jačanjem međunarodne integracije te posebice za razvijanjem suradnje sa znanstvenicima iz zemalja zapadne Europe. Ovaj cilj ostvaruje se pokretanjem istraživačkih kapaciteta u Švicarskoj i Hrvatskoj, te kroz financiranje znanstvene suradnje i istraživanja u okviru zajedničkih istraživačkih projekta između Švicarske i Hrvatske.

Natječaj je otvoren od 9. listopada 2017., a rok za prijavu je 19. siječnja 2018.

Više pojedinosti o natječaju pogledajte OVDJE .

NOVO !  OBAVIJEST O VIDEO-KONFERENCIJI

Povodom otvorenog poziva na natječaj za Hrvatsko-švicarski program istraživanja 2017. - 2023. Hrvatske zaklade za  znanost i Švicarske nacionalne zaklade za znanost, predstavnik Švicarske nacionalne zaklade za znanost Timothy Ryan održat će prezentaciju Hrvatsko-švicarskog programa istraživanja 2017.-2023. putem video-konferencije .

Video-konferencija će se održati u četvrtak, 30. studenog 2017. godine s početkom u 10 sati, u dvorani broj 13 (u prizemlju) Sveučilišta u Zagrebu u Ulici kralja Zvonimira 8, Zagreb.

Video-konferenciji moći će s pristupiti dislocirano u slijedećim dvoranama:

  • Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split 
  • Fakultet organizacije i informatike, Pavlinska 2, Varaždin (vijećnica) 
  • Medicinski fakultet, Braće Branchetta 20/1, Rijeka
  • Sveučilište u Osijeku, Trg sv. Trojstva 3, Osijek (II kat)

Dolazak na video-konferenciju  potrebno je potvrditi registracijom na sljedećoj POVEZNICI i to najkasnije do 28. studenoga.