Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

FESTIVAL ZNANOSTI 2018. – OTKRIĆA

Datum objave: 12.04.2018.


VI. FESTIVAL ZNANOSTI s temom OTKRIĆA održat će se 16. – 21. travnja 2018.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, a tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su OTKRIĆA.

Aktivnosti Festivala znanosti u kojima sudjeluju nastavnici i studenti Filozofskoga fakulteta Osijek pogledajte OVDJE.

Pozivi AMPEU za sudjelovanje u transnacionalnim aktivnostima vezanim uz projekte Strateških partnerstava KA2 unutar Erasmus+

Datum objave: 10.04.2018.


Agencija za mobilnost i projekte Europske unije raspisalo je dva poziva za sudjelovanje na transnacionalnim sastancima.
Prvi se poziv odnosi upravo na visoko obrazovanje i na one koji provode projekte u
sklopu Strateških partnerstava, a u oba poziva AMPEU sufinancira
sudjelovanje:

http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/poziv-na-prijavu-za-sudjelovanje-na-seminaru-u-okviru-aktivnosti-transnacionalne-suradnje-tca-dissemination-sustainability-and-impact-in-erasmus-strategic-partnerships-in-higher-education-bonn-njemacka-16-17-svibnja-2018-rok-za-prijavu-10-travnja-2018/

http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/poziv-na-prijavu-za-sudjelovanje-na-seminaru-results-plus-the-sound-of-projects/

NATJEČAJ SVEUČILIŠTA - PROGRAM UNIOS ZUP – 2018.

Datum objave: 09.04.2018.


Na stranicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavljen je Interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata za program UNIOS ZUP – 2018.

Ciljevi natječaja su:

  • poticanje suradnje između sastavnica Sveučilišta i formiranje interdisciplinarnih istraživačkih grupa
  • jače uključivanje doktoranata u istraživački rad te poticanje istraživanja mladih istraživača
  • jačanje suradnje s gospodarstvom

Kategorije projekta koje će se financirati su sljedeće:

  1. Interdisciplinarni istraživački projekti
  2. Istraživački projekti 
  3. Projekti s gospodarstvom 
  4. Projekti mladih istraživača 

Rok za prijavu na natječaj je 7. svibnja 2018. Tekst natječaja i prijavni obrazac možete pogledati OVDJE. 

Svi zainteresirani prijavitelji mogu se obratiti u Ured za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Fakulteta ili koordinatorima za znanost na vlastitom odsjeku a gdje mogu dobiti podrobnije informacije o  konkretnoj proceduri prijave na ovaj natječaj.

Natječaj Europskog gospodarskog prostora (EEA) i Norveške za potporu regionalnoj suradnji

Datum objave: 27.03.2018.


Stipendije EEA i Norveške u suradnji s Islandom i Lihtenštajnom omogućuju istraživačke projekte u sklopu regionalne suradnje minimalno tri države iz regije i šireg okruženja.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2018. godine. Više o natječaju na sljedećoj poveznici

Poziv na dostavu prijava za potporu na temelju Odluke o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu programa Obzor 2020.

Datum objave: 08.03.2018.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nacionalno koordinacijsko tijelo za implementaciju Okvirnog programa za istraživanje i inovacije za razdoblje za 2014. - 2020. usvojilo je Odluku o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u okviru Okvirnog programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.

Cilj navedene Odluke je pružiti dodatnu podršku hrvatskim prijaviteljima na pozive u okviru Programa Obzor 2020. Jedan od strateških ciljeva Vlade RH je povećati apsorpciju sredstava dostupnih za istraživanje i razvoj putem programa koje izravno financira Europska unija. Iz rezultata srednjoročne evaluacije sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u programu Obzor 2020. vidljivo je da je participacija hrvatskih prijavitelja relativno niska. Analiza upitnika koje je provelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u prvoj polovici 2017. godine pokazala je da korisnici kao jedan od razloga nesudjelovanja navode nepoznavanje Programa, odnosno nedostatnu podršku svoje ustanove za prijavu na Program te nedovoljno razvijene administrativne kapacitete. Dodatni razlozi prepoznati u navedenoj analizi uključuju teškoće u pronalaženju međunarodnih partnera, ali i nisku osobnu motivaciju za prijavu na natječaje u okviru Obzora 2020.

Detaljnije informacije o ovom pozivu možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.