Gostujuće predavanje dr. sc. Filipa Novosela

Odsjek za povijest

Odsjek za povijest poziva vas na gostujuće predavanje dr. sc. Filipa Novosela s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu pod naslovom

Urbana povijest istočnog Jadrana u ranom novom vijeku – primjer Zadra u 17. stoljeću

Gostujuće predavanje dr. sc. Filipa Novosela održat će se u četvrtak, 2. prosinca 2021. na Filozofskom fakultetu u Svečanoj dvorani s početkom u 17:35.

Virtualno gostujuće predavanje održat će se u okviru nastave izbornoga kolegija „Osmanska Hrvatska“, pri Odsjeku za povijest. Gost predavač govorit će o urbanoj povijesti Zadra tijekom kasnoga srednjeg vijeka i ranoga novog vijeka, a među ostalim i o mletačko-osmanskim odnosima na turbulentnoj zajedničkoj granici u Dalmaciji tijekom 17. stoljeća. Predavanje je namijenjeno studentima 2. godine preddiplomskog i 1. i 2. godine diplomskog studija Povijesti, ali dobrodošli su i svi drugi zainteresirani slušatelji.


Zoom FFOS is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Gostujuće predavanje dr. sc. Filipa Novosela
Time: Dec 2, 2021 17:30 Sarajevo, Skopje, Zagreb

Meeting ID: 824 6952 2183
Passcode: 545796


Dr. sc. Filip Novosel rođen je u Zagrebu. Diplomirao je povijest i kroatologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu 2010., na Central European University u Budimpešti stekao MA iz srednjoeuropske povijesti 2012., a 2019. godine doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutačno radi na Hrvatskom institutu za povijest kao poslijedoktorand. Njegovi istraživački interesi usmjereni su na povijest odnosa istočnog Jadrana i Mletačke Republike u ranom novom vijeku prvenstveno kroz prizmu urbane, društvene i vojne povijesti te rad na objavljivanju arhivske građe iz navedenog razdoblja.