FUZ&JA – najava aktivnosti u zimskom semestru 2022./2023.

Nakon uspješnog prvog ciklusa novog oblika popularizacije znanosti u ljetnom semestru 2021./2022. na Filozofskom fakultetu Osijek, FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja) u zimskom semestru ove akademske godine donosi još bogatiji program, a dosadašnjim organizatorima (Alumni udruga FFOS, Centar za interdisciplinarna istraživanja, Estetički laboratorij i Otvoreni četvrtak) pridružuju se pojedine katedre i odsjeci Filozofskog fakulteta Osijek (u ovom semestru to su Katedra za mađarski jezik i književnost te Odsjek za povijest).

FUZ&JA kao popularizacijski projekt nastoji širokoj publici približiti znanstvene teme i potvrditi da sva istraživanja trebaju koristiti zajednici. Ciljevi su joj poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina te učenje o različitim kulturama i konceptima koji čine humanističko obrazovanje. Unutar samog projekta izdvajaju se četiri podciklusa: Ciklus predavanja FFOS Alumni, jesen/zima 2022./2023. koji organizira Alumni udruga FFOS, scientific inter_view Centra za interdisciplinarna istraživanja, Filozofski Osijek u organizaciji Estetičkog laboratorija te Otvoreni četvrtak istoimenog organizatora. Više o FUZ&JA-i možete saznati i na njezinoj mrežnoj stranici: ffos.unios.hr/znanstveni-portal/fuzija/.

U zimskom semestru bit će organizirano 28 različitih aktivnosti, poput brojnih predavanja, predstavljanja knjiga, filmske projekcije, tribina i radionica. Tematski će obuhvatiti područja filozofije, historiografije, književnosti, pedagogije, lingvistike, sociologije itd. Informacije o svim najavljenim događanjima, koja su, dakako, otvorena za javnost, bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta te na društvenim mrežama njihovih organizatora. Dio događanja prenosit će se i na YouTube-kanalima pojedinih organizatora.

Koordinatori su tog popularno-znanstvenog programa Domagoj Kostanjevac, Jelena Pataki Šumiga, Luka Pejić i Petra Pekarić. Sva pitanja, komentare i prijedloge možete im uputiti na sljedeću e-adresu: fuzija@ffos.hr.