Mobilnost znanstvenika

Mobilnost nastavnika i znanstvenika i suradnika temelji se na različitim programima razmjene i stipendiranja:

  • program američke Vlade Fulbright putem kojega se već tradicionalno ostvaruju gostovanja američkih nastavnika na Filozofskom fakultetu (Odsjek za engleski jezik i književnost), ali i uzvratni odlazak naših nastavnika na američka sveučilišta na predoktorska ili postdoktorska usavršavanja.
  • njemačku i austrijsku službu za akademsku razmjenu, DAAD, odnosno OeAD, putem kojih na Odsjeku za njemački jezik i književnost borave njemački i austrijski lektori.
  • razmjenu na temelju bilateralnih sporazuma, npr. između Filozofskih fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Pečuhu, na temelju kojega je u proteklom razdoblju na Katedri za mađarski jezik i književnost u svojstvu vanjskih suradnika boravilo više nastavnika s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu.
  • LLP Erasmus putem kojega nastavnici Filozofskog fakulteta ostvaruju u pravilu kraće mobilnosti u svrhe održavanja nastave i stručnog usavršavanja, ali se ostvaruju i dolazne mobilnosti nastavnika.
  • bilateralne ugovore između RH, Poljske i Mađarske temeljem kojih se financiraju dolazni lektori za mađarski i poljski jezik
  • pojedinačne stipendije stranih institucija i zaklada te stipendije Američkog veleposlanstva u Zagrebu
  • međunarodna mobilnost ostvarena na temelju posebne međunarodne suradnje koju financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, te na temelju individualnog financiranja.

Dolazna mobilnost nastavnika i nenastavnog osoblja u akademskoj 2018./2019.

Odlazna mobilnost nastavnika i nenastavnog osoblja u akademskoj 2018./2019.


Dolazna mobilnost nastavnika i nenastavnog osoblja u akademskoj 2017./2018.

Odlazna mobilnost nastavnika i nenastavnog osoblja u akademskoj 2017./2018.


Popis ulazne i izlazne mobilnosti ostvarene u 2016.

Popis ulazne i izlazne mobilnosti ostvarene u 2015.

Popis ulazne i izlazne mobilnosti ostvarene u 2014.

Popis ulazne mobilnosti ostvarene od 2009. do 2013.

Popis izlazne mobilosti ostvarene od 2009. do 2013.