10 razloga zašto studirati na Filozofskom fakultetu

Certifikat za kvalitetu

01

Jedno smo od 12 učilišta u Republici Hrvatskoj kojem je Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske dodijelila

Učenje od najboljih

02

Naši su nastavnici i suradnici međunarodno priznati znanstvenici, inovatori, vodeći poslovni stručnjaci, članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, urednici časopisa, prevoditelji i pisci.

Motivirajuća atmosfera i briga za studente

03

Naši studenti su naši partneri. Brinemo se za svoje studente, slušamo njihova mišljenja i prijedloge. Kako bi studij prošao što lakše našim studentima su na raspolaganju nastavnici mentori, kolege studentski savjetnici, student prodekan te psihološko savjetovalište. Također, studentima pružamo i potrebnu financijsku potporu.

Partnerski odnosi sa zajednicom

04

Promičemo društveno odgovorno ponašanje među našim studentima. Naši studenti volontiraju, obavljaju praksu, sudjeluju u projektima i umrežavaju se s organizacijama, ustanovama i institucijama u zajednici.

Mobilnost

05

Imamo najveću mobilnost studenata na Sveučilištu. Naši studenti imaju mogućnost studirati na sveučilištima u Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama.

Različitost

06

Kroz ustrojstvo 55 različita studijska programa i s više od 1500 studenata različita mišljenja i iskustva naša su svakodnevica. Različitošću promičemo toleranciju i kritičko mišljenje.

Kvalitetna nastava

07

Naši nastavnici imaju bogato znanje i iskustvo u područjima koja poučavaju. Studenti su kvalitetu nastave prošle akademske godine ocijenili ocjenom 4,6! Radimo u malim skupinama – omjer nastavnika i studenata je 1:9.

Mogućnost napredovanja

08

Pružamo obrazovanje na više razina, od preddiplomskih do poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija.

Znanstveno-istraživački rad

09

Naše studente aktivno uključujemo u svoja znanstvena istraživanja. Potičemo povezivanje sa STEM područjima.

Dobra mogućnost zapošljavanja

10

Uz međunarodno priznate diplome, naše iskustvo i povezanost s različitim ustanovama, organizacijama, institucijama i tvrtkama naši studenti imaju dobru mogućnost zapošljavanja kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Naši studenti ne rade samo u prosvjeti već i u privatnom sektoru, državnoj upravi, televiziji, diplomaciji, institucijama EU, nevladinim ili međunarodnim udrugama.