Galerija


Što procjenjujete najkorisnijim u svezi s ovom izobrazbom?

  • Način na koji je pripremljena i organizirana nastava, s konkretnim i jasnim primjerima iz prakse, bez puno teorije, s prezentacijama koje su pregledne, dobro složene i trajno dostupne. Profesorica je uz to vrlo simpatična, pristupačna i otvorena za sva pitanja i rasprave, atmosfera je bila sjajna, sve pohvale za pristup! (Vesna, Osijek)

  • Svakako način predavanja i pristup predavanju. Sažeto ali istovremeno i sveobuhvatno i zabavno objašnjene su sve najčešće nedoumice i greške. Posebno mi se svidjelo što su primjeri iz svakodnevnog života, na tekstovima zanimljivog sadržaja (što je uvelike olakšalo samo lektoriranje). Najkorisnije u svemu je što smo u ovom relativno kratkom vremenu obradili veliku količinu gradiva, a da je sam ritam predavanja bio ujednačen i lagan za praćenje. Vrijeme je proletjelo i iskreno nikad nije bilo zanimljivije nešto učiti. Sigurna sam da ću stečeno znanje još nadograđivati te sam nakon ove nastave potaknuta učiti još više, a malo kojem predavaču/profesoru to na kraju uspije. Sve pohvale! (Zrinka, Osijek)

  • Rad na konkretnim tekstovima smatram najkorisnijim jer praktičnim radom najbolje učimo. Tijekom cijele izobrazbe ispravljali smo tekstove prije predavanja o određenoj temi što nam je dalo uvid u to koliko znamo i na čemu još trebamo poraditi. Također, profesorica nam je prezentirala različita rješenja pozivajući se na relevantne izvore što će nam svakako koristiti u daljnjem radu. Profesorica se kvalitetno pripremila za nastavu i predavanja su bila iscrpna, no tempo rada bio je primjeren pa smo s lakoćom mogli usvojiti planirano. Uz to, poticala nas je na aktivno sudjelovanje te je bila afirmativna. (Silvija, Lepoglava)

  • Ne bih mijenjala ništa! Iznimno sam zadovoljno cijelim Programom. Od lekcija koje smo obrađivali na predavanjima, prezentacijama i primjerima koje smo rješavali te ugođajem i u konačnici, samo profesoricom Majom. Kako je ovo napredni tečaj, mislila sam da će mi biti teško pratiti nastavu. U nekim djelovima mi i je bilo malo teže pratiti i sve „pohvatati”, ali smo imali prilike odmah razgovarati o nejasnoćama ili nedoumicama pa smatram da sam uspješno savladala gradivo. (Zrinka, Osijek)

  • Fleksibilnost u izvođenju nastave, online oblik nastave, male grupe, predavanja s mnogo primjera (iz različitih stilova), rad na način da sami sebe propitujemo, refleksija na dosad naučeno i na vlastita rješenja, mnogo vježbi, ma zapravo sve! Čak i ono što je bilo namijenjeno jezikoslovcima je bilo vrlo korisno i jednostavno objašnjeno! (Anamaria, Zagreb)

  • Pomoglo mi je to što nismo samo radili teoriju, nego smo i svi zajedno vježbali na konkretnim primjerima. Naučila sam mnogo toga i osvijestila koliko sam zapravo griješila u svakodnevnom govoru. (Ivana, Markovac Našički)

  • Ponekad se dvoumim koju riječ upotrijebiti (npr. tijekom ili tokom, unatoč ili usprkos…) i gdje provjeriti što je ispravno pa su mi najkorisniji bili takvi primjeri u kojima je predavačica objasnila čemu se i zašto daje prednost. (Nandi, Zagreb)

  • dr. sc. Maja Glušac izvrsno je objasnila tajne hrvatskoga jezika! (Agata, Makarska)