ESG Certifikat sustava osiguranja kvalitete u obrazovanju

Naslovna


Odsjek za pedagogiju

Dobrodošli na stranice Odsjeka za pedagogiju!

 

 

 Voditelj Odsjeka: doc. dr. sc. Mirko Lukaš

Zamjenica voditelja Odsjeka: doc. dr. sc. Renata Jukić

Koordinator za znanost: doc. dr. sc. Goran Livazović

Koordinatorica za ECTS bodove: doc. dr. sc. Renata Jukić

Mrežni administratori: Sanja Simel Pranjić, asistentica / Karlo Bojčić, asistent

1. studentski simpozij književnosti

Datum objave: 18.04.2017.


1. studentski simpozij književnosti u organizaciji Filozofskoga fakulteta Osijek, Studentskoga književnog kluba Aleph te Odsjekâ za engleski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost te njemački jezik i književnost

 

Fenomen obitelji u književnosti 20. stoljeća

 

Drugi poziv na sudjelovanje

(engl. verzija)

Poziv za sudjelovanje u časopisu Didaskalos

Datum objave: 29.03.2017.


Udruga studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Osijek

objavljuje

 

POZIV

za objavljivanje studentskih radova u prvom broju Didaskalosa, časopisa Udruge studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Pozivamo studente pedagogije i drugih humanističkih i društvenih znanosti da svojim radovima doprinesu pokretanju novog časopisa Didaskalos. Cilj nam je objaviti studentske znanstvene i stručne radove iz znanstvenog polja pedagogije i srodnih znanosti (s naznakom da tema bude povezana ili bliska pedagogiji). Osim znanstveno-stručnih radova časopis će sadržavati i recenzije knjiga, eseje, osvrte i kritike. Broj neće imati krovnu temu, nego je autorima dano na izbor kojom će se odgojno-obrazovnom tematikom baviti u svome radu.

Radove treba slati isključivo elektronskom poštom na adresu uredništva: didaskalos.urednistvo@gmail.com Studenti se mole da u predmetu maila naznače kojoj kategoriji pripada njihov rad (stručni/znanstveni, osvrt, recenzija, esej…).

Rok za slanje radova je 30. lipnja 2017. godine.

Upute za pisanje i oblikovanje rada možete vidjeti ovdje

           

S poštovanjem,

Uredništvo časopisa

ERFCON 2017 PRECONFERENCE

Datum objave: 22.03.2017.


Mindfulness: Research and Practice

Poziv na konferenciju možete vidjeti ovdje

1. studentski simpozij književnosti

Datum objave: 22.03.2017.


1. studentski simpozij književnosti u organizaciji Filozofskoga fakulteta Osijek, Studentskoga književnog kluba Aleph te Odsjekâ za engleski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost te njemački jezik i književnost

Fenomen obitelji u književnosti 20. stoljeća

 

Poziv na sudjelovanje možete vidjeti ovdje

"PRAVO NA ŽIVOT, PRAVO NA SMRT" - PRVA INTERDISCIPLINARNA TRIBINA STUDENTSKIH UDRUGA FFOS-A

Datum objave: 09.03.2017.


Studentske udruge Filozofskog fakulteta Osijek ove su akademske godine započele intenzivnu i produktivnu suradnju na zajedničkim projektima. Uz organiziranje izvannastavnih i neformalnih aktivnosti za studente Filozofskoga fakulteta (Slušaonica novovalne glazbe i Božićni party) studentske udruge žele pružiti i formalne akademske sadržaje. Tako je nastala ideja o organizaciji Prve interdisciplinarne tribine studentskih udruga Filozofskog fakulteta Osijek, čiji je cilj akademsko napredovanje te razvoj kritičke misli svih sudionika i posjetitelja.

Prva interdisciplinarna tribina studentskih udruga Filozofskoga fakulteta Osijek isplanirana je kao dvodnevni događaj koji će se održati u srijedu, 15. ožujka i u četvrtak, 16. ožujka 2017. u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta. Krovna je tema tribine Pravo na život, pravo na smrt, a svaka studentska udruga potpuno je autonomno odabrala teme svojih izlaganja sukladno krovnoj temi. Tako će se prvoga dana tribine Međunarodna udruga studenata povijesti ISHA Osijek baviti analizom odnosa prema obespravljenim i marginaliziranim skupinama u antici i srednjem vijeku, robovlasničkim sustavom zapadno-europskih zemalja i SAD-a od 16. do početka 19 stoljeća te odnosom prema mentalno oboljelim pojedincima u 20. stoljeću. Udruga studenata anglistike Glotta bavit će se problematikom umjetnog života u djelu Do Androids Dream of Electric Sheep? i filmskoj adaptaciji Blade Runner (Istrebljivač). Naziv izlaganja Udruge studenata informatologije Libros bit će Definiranje neprijatelja – dehumanizacija „nepoželjnih“, a Udruga studenata pedagogije USPOS imat će izlaganje na temu smrtne kazne.

Drugi dan tribine Udruga studenata filozofije LogOs bavit će se pitanjem je li suicid moralna obveza ili sebičan čin pojedinca. Studentski književni klub Aleph problematizirat će (ne)mogućnost ostvarivanja prava na život i smrt nakon narkomanske ovisnosti oprimjerenu likovima iz romana Zeleni pas Nade Mihelčić i Mi djeca s kolodvora Zoo Christiane F., a Udruga studenata psihologije Psihos pravo na smrt u odnosu na eutanaziju. Nakon svakog izlaganja uslijedit će rasprava s publikom o izloženoj temi. Tribina je otvorena za SVE zainteresirane posjetitelje.

Poster

 

 

 

 

TEME ZAVRŠNIH I DIPLOMSKIH RADOVA

Datum objave: 06.03.2017.


Popis predloženih tema završnih radova možete vidjeti ovdje

Popis predloženih tema diplomskih radova možete vidjeti ovdje

HUMANITARNA AKCIJA UDRUGE STUDENATA PEDAGOGIJE FFOS-A

Datum objave: 31.12.2016.


Udruga studenata Pedagogije Filozofskog fakulteta Osijek pokrenula je i organizirala humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Dječji dom Klasje. Akcija je trajala od 19. do 23. prosinca 2016., a sredstva su se prikupljala svakoga dana od 10 do 12 sati u prizemlju Filozofskog fakulteta Osijek. Tada se, osim novčanih sredstava, moglo donirati i odjeću i obuću, društvene igre, potrepštine za različite radionice, setove za izradu nakita, USB-stikove te slušalice za mobitel. Provedbom humanitarne akcije prikupljene su tri velike kutije odjeće i obuće, školski pribor, društvene igre, USB-stikovi, slušalice za mobitel i potrepštine za različite radionice te novčani iznos koji će biti uložen u opremanje dnevnog boravka.

Više o humanitarnoj akciji možete vidjeti OVDJE.

Fotografije s konferencije GLPP 2016

Datum objave: 11.11.2016.


Fotografije s međunarodne znanstvene konferencije Globalne i lokalne perspektive pedagogije možete vidjeti ovdje