Obavijesti o upisnim rokovima

Digitalne kompetencije u obrazovanju

Obavijest o prvom upisnom roku u akademskoj godini 2023./2024.

 

Filozofski fakultet u Osijeku organizira prvi upisni rok programa Digitalne kompetencije u obrazovanju (DIKOBRAZ) u akademskoj godini 2023./2024. namijenjenoga osposobljavanju polaznika za stjecanje specifičnih znanja, vještina i sposobnosti programiranja i primjene digitalnih alata u multimedijalnom odgojno-obrazovnom okruženju.

Program mogu upisati:

a) pristupnici koji su završili sveučilišni četverogodišnji ili petogodišnji diplomski studij po starom ili prema novom (bolonjskom) programu, kao i dvogodišnji diplomski studij po novom (bolonjskom) programu ili neki od studija koncipiran kao integrirani oblik (bolonjskog načina studiranja)

b) pristupnici koji su završili preddiplomski sveučilišni ili stručni studij i stekli minimalno 180 ECTS

c) pristupnici koji su završili srednjoškolsko obrazovanje (strukovni učitelji i suradnici u nastavi u ustanovama za strukovno obrazovanje).

Svaki pojedini predmet predviđen planom i programom DIKOBRAZ-a uključuje ECTS bodove, što znači da završetkom Programa polaznici ostvaruju 21 ECTS bod iz područja  digitalnih kompetencija. Program Digitalne kompetencije u obrazovanju polaznici završavaju uspješnim polaganjem ispita iz svih predmeta predviđenih nastavnim planom i programom.

Pristupnik koji se upisuje na program DIKOBRAZ prijavljuje se putem mrežne aplikacije kojoj se pristupa putem sljedeće poveznice: https://dikobraz-upisi.ffos.hr/

Putem ove aplikacije i e-adrese svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti i upisati na program Digitalne kompetencije u obrazovanju.

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2023./2024. počinju 25. rujna 2023. i završavaju 15. veljače 2024., nakon čega se upisna aplikacija zaključava. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti i upisati u tom roku putem upisne mrežne aplikacije. Naknadni upisi neće biti mogući.

Nakon zaprimljene prijave referada će obraditi podatke i obavijestiti pristupnika o statusu njegove prijave putem e-pošte. Pristupnik se upisuje na DIKOBRAZ putem ove aplikacije nakon što primi obavijest da je valjano ispunio sve podatke i priložio tražene dokumente. Prijava se smatra potpunom tek nakon što polaznik upiše i priloži sve potrebne (i potpuno ispravne) podatke i dokumente u mrežnu aplikaciju. Rezultat upisa bit će vidljiv nakon što referada obradi pristupnikovu prijavu.

Nastava se organizira putem sustava učenja na daljinu (online) u realnom vremenu subotom od 8.30 do 15.30 sati prema rasporedu sati nastave.

Dodatne informacije o programu Digitalne kompetencije u nastavi mogu se naći na mrežnoj stranici Programa: https://www.ffos.unios.hr/cjelozivotno-ucenje/digitalne-kompetencije-u-obrazovanju/

Cijena Programa iznosi 665,00 EUR / 5.010,00 kuna, fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kuna, i može se platiti u dva obroka. U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom programu Digitalne kompetencije u obrazovanju.

Plaćanje naknade troškova izobrazbe:

  1. Prvi obrok u iznosu od 332,50 EUR / 2.505,00 kuna do 15. ožujka 2024.  Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kuna.
  2. Drugi obrok u iznosu od 332,50 EUR / 2.505,00 kuna do 15. svibnja 2024.  Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kuna.

Naknada troškova izobrazbe plaća se nakon dostavljenog računa na polaznikovu kućnu/e-mail adresu do datuma dospijeća svakog pojedinog obroka na IBAN Filozofskoga fakulteta: HR8423600001102484368, poziv na broj – polaznikov OIB ili broj koji se nalazi na računu.

U prvom upisnom ciklusu 2022./2023. nastava počinje 24. veljače 2024. u 8.30 sati. Raspored sati nastave bit će objavljen na mrežnoj stranici programa DIKOBRAZ do početka nastave i poslan svim upisanim polaznicima putem e-pošte. Svi će upisani polaznici biti pravodobno obaviješteni o načinu prijave u mrežni sustav putem e-pošte. Ukoliko se ne upiše dovoljan broj polaznika, program se neće održati u tekućoj akademskoj godini.

Kontakt:

Za pitanja o administrativnom dijelu Programa:

Stjepan Ćurčić

administrator programa DIKOBRAZ

e-pošta: scurcic@ffos.hr

031 212 803

Za pitanja o sadržaju Programa:

doc. dr. sc. Tomislav Jakopec
voditelj programa DIKOBRAZ

e-pošta: tjakopec@ffos.hr