Pristup osobama s invaliditetom

Prilaz Filozofskom fakultetu na glavnom ulazu opremljen je rampom, a postoji i dizalo za osobe s poteškoćama u kretanju, tako da su sve prostorije odnosno predavaonice dostupne. U slučaju potrebe za ključevima dizala treba se podnijeti pisana molba u Ured prodekana (ured broj 22). Po odobrenoj molbi ključ za dizalo preuzima se u uredu broj 4.

Ured za studente s invaliditetom vode i koordiniraju prof. dr. sc. Loretana Farkaš, prorektorica za nastavu i studente i dr. sc. Damir Španić, voditelj Odjeljka za studentska pitanja i studente s invaliditetom. Nalazi se u Sveučilišnom kampusu u zgradi na uglu Hadrijanove i Svačićeve ulice, koju dijeli sa Studentskim zborom Sveučilišta J. J. Strossmayera.

Ured za studente s invaliditetom prije svega djeluje kao jedinstveni sveučilišni ured koji studentima s invaliditetom pruža informacije i podršku u prostorima ureda te nastoji rješavati specifične potrebe studenata s invaliditetom. Naravno, informacije mogu dobiti i svi oni koji su zainteresirani za studij, a nisu sigurni u svoja prava i mogućnosti studiranja na odabranom fakultetu.

Studenti informacije mogu dobiti na licu mjesta, e-poštom, telefonom, uzimanjem letaka i bro- šura. Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta J. J. Strossmayera nastoji osigurati kvalitetniji pristup visokom obrazovanju kroz pristup zadovoljenju obrazovnih potreba studenata s invaliditetom i nastojanjem povećanja njihova broja.

Ured svojim korisnicima jamči pravo na tajnost svih iznesenih podataka. Vrijeme određeno za rad sa studentima: od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati.

Termin dolaska potrebno je najaviti e-poštom na adresu dspanic@unios.hr. Termin je moguće dogovoriti i izvan navedenog vremena.