Poziv na iskaz interesa za partnerstvo u prijavi HORIZON MSCA COFUND 2023 projekta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u veljači 2024. godine planira podnijeti projektni prijedlog NEWFELPRO 2 (The New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia), u sklopu poziva HORIZON MSCA COFUND 2023.

Ovim projektom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastoji privući vrhunske postdoktorske istraživače iz drugih zemalja da se svojim angažmanom pridruže hrvatskim istraživačkim organizacijama ili drugim pravnim osobama koje se bave znanstvenim istraživanjem i inovacijama, a s ciljem davanja novog poticaja nacionalnim istraživačkim programima za strane istraživače (ohrabrujući dolaznu mobilnost), boljeg pozicioniranja hrvatskih istraživačkih organizacija u Europskome istraživačkom prostoru te doprinosa razvoju efikasnog tržišta rada za istraživače u Hrvatskoj povezivanjem industrije i akademske i znanstvene zajednice.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja stoga poziva sve zainteresirane potencijalne prijavitelje, mikro, mala ili srednja poduzeća koja zadovoljavaju definiciju iz Priloga I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014, velika poduzeća, koja ne zadovoljavaju definiciju iz Priloga I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014 te istraživačke organizacije ili druge pravne osobe na dostavu iskaza interesa za sudjelovanje u prijavi projektnog prijedloga.

Više informacija o pozivu kao i o načinu iskaza interesa te potrebnoj dokumentaciji, možete pronaći na poveznici.

U slučaju dodatnih pitanja vezanih za navedeni projektni prijedlog i/ili pripremu potrebne  dokumentacije, slobodno se obratite na mail adresu: newfelpro@mzo.hr

Rok za dostavu potrebne dokumentacije je 17. siječnja 2024. godine, do kraja radnoga dana.