Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske Unije, poziva na podnošenje prijava za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2022/2023.:

Jednomjesečne jezične stipendije za studente svih studijskih programa.

Stipendije (pod 1.) su namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) svih studijskih programa, uz iznimku studenata francuskoga jezika i književnosti (njima su namijenjene stipendije navedene pod 2.).

Stipendije nisu namijenjene početnicima – uvjet je minimalno A2 razina znanja francuskoga jezika u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike.

Više informacija na https://www.croatie.campusfrance.org/fr/bourses-linguistiques-du-gouvernement-francais-2022

STIPENDIJE ZA STUDIJ I STRUČNO USAVRŠAVANJE – ZA SVA ZNANSTVENA PODRUČJA

  1. a) Stipendije u trajanju od devet (9) mjeseci za jednogodišnji diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja.
  2. b) Stipendije za diplomsko ili poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) mjeseca.

Više informacija na https://www.croatie.campusfrance.org/fr/bourses-du-gouvernement-francais-20222023-appel-a-candidatures