Novi prijevodi članova CePoK-a

Naša članica Jelena Pataki Šumiga i prevoditeljica serijala Sedam sestara (treći od ukupno osam nastavaka prevela je Tea Tosenberger Lubar, također FFOS-ova alumna) sudjelovala je 25. svibnja 2023. u Hoću knjigu Megastoreu u Zagrebu na promociji posljednje knjige serijala Lucinde Riley, Atlas: Pa Saltova priča.

Popularni serijal i životno djelo irsko-engleske spisateljice koji spaja grčku mitologiju, povijesnu fikciju, romansu i žensko pismo, među najprodavanijim je knjiškim serijalima u svijetu, a svoje čitatelje broji u desetcima milijuna. Nakon Lucindine smrti u lipnju 2021. godine, njezin sin Harry Whittaker preuzeo je pisanje završnice serijala te je knjiga Atlas: Pa Saltova priča na sveopće oduševljenje publike istodobno objavljena 11. svibnja 2023. na izvornom engleskom te četrdesetak prijevodnih jezika diljem svijeta.

Povodom svjetske premijere, koautor Harry Whittaker gostovao je u Hrvatskoj, gdje su on i prevoditeljica Jelena Pataki Šumiga odgovarali na pitanja vjerne Lucindine publike o spisateljskim i prevoditeljskim procesima, izazovima te nadolazećoj televizijskoj adaptaciji, a događaj su popratili Hrvatska radiotelevizija i Nov@ TV :  https://novavideo.dnevnik.hr/product/emisije/46008-in-magazin-26-05-2023

 

Fotografije © Hoću knjigu Megastore