EIDOS

Drage posjetiteljice, dragi posjetitelji

pred Vama su izložbe fotografija i pjesama (1) i (2) proizišle iz studijskoga rada kroz kolegij Stilovi medijske kulture izv. prof. dr. sc. Sanje Jukić i kroz, kolegiju suradničku, fotografsku radionicu Eidos – pjesnička fotografija u Knjižnici fotoautorice Lane Šuster, u akademskoj 2018./2019., 2019./2020. godini.

Izložbe se sastoje od dvostrukih tekstova, gdje je fotografija, čiju je izvedbu mentorirala Lana Šuster, prvi istraživački rad, a poetski tekst, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Sanje Jukić, njegova je nezrcalna replika.

Izložbeni radovi nastali su na drugoj godini njihova studija i već tada su, kako vidite, promišljene studije medijske kulture, napose estetskoga, čiji svjetlopisni i stihovni redci izostavljaju kič, patetiku, doslovnost, brbljavost, a afirmiraju nevidljivost vidljivoga, kratki spoj, paradoks, rječitu nijemost…sve što je potrebno da nas uvjere kako je studentska pamet nadigrala preduvjerenje da se pisati može iz samo neosviještenih i trošnih emocionalnih fraza (N. Vekić, Glas Slavonije)…

Radionica Eidos – pjesnička fotografija u Knjižnici, osnažena sjajnom produkcijom svojih polaznika, ide dalje u suradnji sa Stilovima medijske kulture i sa svim ostalim zainteresiranim kolegama i studentima.

 

Lana Šuster

 

EIDOS 2019.

EIDOS 2020.