Bili smo na 26. (3. virtualnoj) smotri Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

U petak 9. prosinca 2022. godine Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišni zbor Sveučilišta u Osijeku zajednički su organizirali 3. virtualnu Smotru Sveučilišta na kojoj se predstavilo 12 fakulteta, sastavnica Sveučilišta, među kojima i naš, Filozofski fakultet pod motom Čitajte, istražujte, mijenjajte, rastite.

Naš je dekan izv. prof. dr.sc. Ivan Trojan predstavio brojne humanističke i društvene studijske programe, izvrsnu smještenost Fakulteta zbog koje je studentima blizu doslovno sve što studentski život čini jednostavnim i ugodnim, strategiju studiranja usmjerenu na humanistički pristup studentima, integriranost studenata u brojna studentska i fakultetska tijela te široku mogućnost zapošljavanja – u prosvjeti, STEM području, medijima, državnoj upravi, diplomaciji, institucijama EU-a, nevladinim ili međunarodnim udrugama, u znanosti i umjetnosti.

Osim dekana, naš su Fakultet na Smotri predstavljali Ana Pašalić, predsjednica Studentskog zbora našeg Fakulteta, Amanda Bobonja, studentica prodekanica našeg Fakulteta, Lovro Borić, zamjenik predsjednice Studentskog zbora te studenti Jakov Balentić i Luka Šoš.

Studentski predstavnici brojnim su okupljenim maturantima podijelili promotivne materijale Fakulteta, upoznali ih s mogućnostima studija i studiranja i odgovarali na mnoštvo njihovih pitanja o upisima, studijima i samom doživljaju studiranja na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Od okupljenih 12 fakulteta upravo je za naš Fakultet interes bio najveći te su pred štandom gotovo cijelo vrijeme bile prisutne grupice maturanata koje su htjele čuti više o mogućnostima studiranja na FFOS-u.

Nakon završetka Smotre, studentski su predstavnici sudjelovali na predavanju o mogućnostima Erasmus+ mobilnosti studenata i organizacije studentskih projekata, kao i na predavanju o djelovanju i ulozi studentskih zborova u zajednici.

Na koncu, studentski predstavnici družili su se i razgovarali sa studentskim predstavnicima drugih sastavnica Sveučilišta kako bi se dogovorila daljnja suradnja, što je jedna od najvećih vrijednosti Smotre.

I, kako smo na početku rekli, čitajte, istražujte, mijenjajte, rastite upravo kod nas, na Filozofskom fakultetu u Osijeku!

Tekst: Ana Pašalić

Fotografije: Marija Milošević