BOBCATSSS 2022

Odsjek za informacijske znanosti

BOBCATSSS je godišnji simpozij koji organiziraju studenti s više sveučilišta u Europi. Održava se pod pokroviteljstvom EUCLID-a (European Association for Library and Information Education and Research) i bavi se temama iz knjižnične i informacijske znanosti. Simpozijem svake godine upravljaju studenti iz istočnih i zapadnih europskih sveučilišta, kojima je zajedničko obrazovanje na području knjižnične i informacijske znanosti. Ciljne skupine konferencije BOBCATSSS su informacijski stručnjaci, studenti, profesori s područja obrazovanja i istraživanja knjižnične i informacijske znanosti te djelatnici knjižnica i informacijskih odjela.

Konferencija je jedinstvena po tome što timovi studenata, pod nadzorom profesora, planiraju i realiziraju sadržaj i upravljanje simpozija. Studenti su odgovorni za svaki aspekt uređenja konferencije, od marketinga i financiranja do logistike i upravljanja sažetcima i posterima.

30. po redu BOBCATSSS održat će se u Debrecenu, Mađarska od 23. do 25. svibnja 2022. godine. Studenti se pozivaju na sudjelovanje putem prezentacije, postera, Pecha Kucha izlaganja ili radionice. Glavna je tema konferencije „Podaci i informacijska znanost”, a obuhvaća 26 podtema razvrstanih u 3 glavne tematske kategorije – znanost o podacima, otvorenost i institucijska uloga.

Više možete saznati na službenim mrežnim stranicama https://konferencia.unideb.hu/en/BOBCATSSS2022

Svi važni datumi (rokovi) također su navedeni na mrežnim stranicama https://konferencia.unideb.hu/en/important-dates-bobcatsss-2022-debrecen

Zainteresirani studenti mogu se javiti nastavniku koji pokriva područje teme rada radi daljnjeg dogovora u vezi predaje sažetka. Rok za predaju sažetka je 7. siječnja 2022. godine.