Obavijesti o upisnim rokovima

Obavijest o upisnim rokovima u akademskoj godini 2022./2023.

Filozofski fakultet u Osijeku u akademskoj godini 2022./2023. neće organizirati upise u Program računalnog razmišljanja i programiranja.

Cilj je Programa stručno usavršiti polaznike u području računalnog razmišljanja i programiranja s implementacijom u programskom jeziku Python, a njegovim završetkom polaznici će moći za razložene probleme primijeniti primjerene sastavne dijelove programskog jezika čije korištenje dovodi do rješenja problema, koristiti sintaksu programskog jezika Python pri izradi programa, koristiti Turtle modul za vizualni prikaz rješenja, izraditi programe kao rješenja danih problema, osmisliti individualne zadate i timske projekte te voditi tim prilikom izrade projekta.

Program je namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima ali i polaznicima koji su još uvijek izvan obrazovnog sustava, a žele se usavršiti za izvedbu nastave informatike u osnovnim i srednjim školama. Program mogu upisati osobe koje su završile barem preddiplomski studij iz bilo kojeg područja.

Programom se ostvaruje 10 ECTS bodova.

Program se izvodi u 60 sati nastave koja je raspoređena na 20 sati predavanja i 40 sati vježbi. Nastava se izvodi uživo i/ili online u (virtualnim) učionicama Filozofskoga fakulteta u Osijeku.

Prijavi za upis treba priložiti:

  1. prijavni obrazac
  2. presliku diplome (ne mora biti ovjerena).

Prijavnu dokumentaciju poslati elektroničkom poštom administratorici Programa Vladimiru Poličiću (vpolicic@ffos.hr).

Cijena Programa iznosi 3.500,00 kn, 464,53 EUR (fiksni tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kuna). U cijenu Programa uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu računalnog razmišljanja i programiranja Python. Minimalan broj polaznika Programa je 3. Ukoliko se ne upiše dovoljan broj polaznika, Program se neće održati u tekućoj akademskoj godini.

Naknada troškova Programa plaća se nakon dostavljenog računa na polaznikovu kućnu/e-mail adresu u roku od 8 dana na IBAN Filozofskoga fakulteta: HR8423600001102484368, poziv na broj – polaznikov OIB ili broj koji se nalazi na računu.