Dani otvorenih vrata FFOS-a, Odsjek za engleski jezik i književnost, 25.5.2023.

Odsjek za engleski jezik i književnost

 U tjednu od 22. do 25.5.2023. održali su se Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Osijeku usvrhu promicanja studijskih programa našeg Fakulteta učenicima osječkih srednjih škola.

U četvrtak, 25.5. održale su se i aktivnosti našeg Odsjeka kojima smo htjeli predstaviti rad nastavnika i studenata na našim preddiplomskim i diplomskim studijima. Gosti su nam bili učenici 2., 3. i 4. razreda III. gimnazije, Ugostiteljsko-turističke škole, Gimnazije Gaudeamus i Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas . uvodnog pozdrava prodekanice za nastavu i studente, Prof.dr.sc. Sanje Jukić, predsjednice Studentskog zbora, Ane Pašalić i studentske pravobraniteljice, Vlatke Pafali, voditeljica Odsjeka, doc.dr.sc. Jadranka Zlomislić, predstavila je Odsjek i studijske kombinacije koje budući studenti mogu upisati.
Učenici su se zatim podijelili u 2 skupine, te je jedna sudjelovala u 2 psiholingvistička eksperimenta, zadatku leksičkog odlučivanja i zadatku čitanja vlastitom brzinom, koje je u laboratoriju s njimaprovela doc.dr.sc. Ana Werkmann Horvat, dok je druga skupina sudjelovala u tzv. glumačkoj radionici improvizacije koje su vodile studentice diplomskog nastavničkog studija, Lea Vadas, Ana Kvesić i Dora Ergotić.
Nakon toga su učenici na radionici o lažnim vijestima pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Tanje Gradečak odigrali igru prepoznavanja strategija stvaranja lažnih vijesti, GetBadNews, a na kraju su odigrali pub kviz općeg znanja koje su vodili članovi studentske udruge Glotta, Izabela Jagačić i Milorad Radovanović. Obilazak fakulteta i knjižnice završio je druženjem u kantini te se nadamo da će se informacije o dobroj atmosferi, stručnosti nastavnog kadra i prednostima studentskog života na FFOS-u širiti i dalje i doprinijeti povećanju broja budućih upisanih studenata.