DEKANOVA NAGRADA: Marija Milošević (+ Pohvala za uspješnost u studiranju)

DEKANOVA NAGRADA

Marija Milošević (+ Pohvala za uspješnost u studiranju)

 

1. Kako si se odlučila za studiranje na Filozofskom fakultetu?

Iz razloga što sam upravo na Filozofskom fakultetu pronašla smjer koji mi se činio zanimljiv, a htjela sam studirati u Osijeku pa je tako odluka pala na Filozofski fakultet.

2. Kakav je tvoj plan nakon studija? Koje te znanstveno područje najviše privlači?

Pa svakako je plan zaposliti se, a s obzirom da sam studentica dvopredmetnog studija informatologije i informacijskih tehnologija možda bih se prvo okušala u području informacijske tehnologije, no otvorena sam za sve opcije i mogućnosti koje mi se pruže.

3. Što bi istaknula kao prednosti studiranja na Filozofskom fakultetu?

Pa kao prvu stvar izdvojila bih dobru organiziranost, a zatim rad profesora. Iako mi kao studenti nikada nismo u potpunosti zadovoljni rasporedom, radom referade i slično, rekla bih da nam je dosta toga olakšano raznim online sustavima ili boljom organizacijom što manjka na drugim fakultetima, a i većina problema se riješi u relativno kratkom vremenskom roku. A što se tiče rada profesora, rekla bih da većina njih predano obavlja svoj posao, omogućavaju studentima mentorstvo na radovima za konferencije, uvijek su na raspolaganju za konzultacije, uvijek će dati preporuku za zaposlenje ili za neke druge potrebe i slično.

4. Što bi poručila budućim studentima Filozofskog fakulteta?

Da iskoriste studentske dane i mogućnosti koje im studiranje pruža što više mogu. Da se prijave na sve moguće aktivnosti, da se u sve uključe već od prve godine jer nikada nije prerano, a kasnije im može biti samo žao što nisu niti probali.

5. Što si naučila tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu, osim sadržaja kolegija koje su neupitno, odlično usvojila?

Kako treba biti uporan u ostvarivanju svojih ciljeva. Rekla bih da, osim naravno zanimanja za studij koji se studira, treba biti uporan i ne odustajati od onoga što nam se ponekad čini kao velika prepreka.

6. Što za tebe znači priznanje koje predstavlja Dekanova nagrada / Pohvala za uspješnost u studiranju?

Pokazatelj je kako netko cijeni moj trud, upornost i marljivost koje sam pokazala tijekom studiranja. Poticaj je za daljnje napredovanje i povećanje samopouzdanja jer me podsjeća na sve one trenutke kada sam mislila da nešto ne mogu, ali sam sjela, naučila i položila s izvrsnim uspjehom.