DEKANOVA NAGRADA: Nikolina Živić (+ Pohvala za uspješnost u studiranju)

DEKANOVA NAGRADA

Nikolina Živić (+ Pohvala za uspješnost u studiranju)

 

1. Kako si se odlučila za studiranje na Filozofskom fakultetu?

U gimnaziji su me uglavnom zanimali društveni i humanistički predmeti te sam tada jednostavno znala da u tome smjeru moram ići. Također, kao mala sam uvijek zamišljala kako podučavam druge, bilo djecu, bilo starije. Kroz brojne glumačke nastupe na smotrama LiDraNa sam osjetila ljubav prema nastupima. Jednostavno sam uvijek uživala u komunikaciji s ljudima i interakciji s publikom.

2. Kakav je tvoj plan nakon studija? Koje te znanstveno područje najviše privlači?

Plan nakon studiranja mi je definitivno daljnja izobrazba, ne želim da mi ona stane iza diplomskog studija. Iskreno, oba me moja smjera (sociologija i pedagogija) u istoj mjeri zanimaju te se još uvijek ne mogu odlučiti za nešto što bih me isključivo najviše zanimalo. U ovome trenutku me iz semestra u semestar sve više stvari zanima.

3. Što bi istaknula kao prednosti studiranja na Filozofskom fakultetu?

Kao prednost studiranja na našemu fakultetu zasigurno bih na prvome mjestu izdvojila manji broj studenata po grupi i sukladno s time prijateljsko ozračje koje vlada među profesorima i studentima. Većina profesora zna imena svojih studenata te to pruža osjećaj topline te da ne postojimo ovdje kao brojevi za razliku od mnogih fakulteta na kojima to izostaje.

4. Što bi poručila budućim studentima Filozofskog fakulteta?

Budućim studentima Filozofskog fakulteta poručila bih da je naš fakultet mjesto koje diše prijateljskim i personalnim ozračjem, mjesto na kojemu se svaki student može pronaći, mjesto komunikacije te mjesto puno prilika za rast. Također, poručila bi im da nikad ne odustaju jer koliko god je nekada teško sve prolazi i svojim trudom i zalaganjem mogu ostvariti sve svoje želje.

5. Što si naučila tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu, osim sadržaja kolegija koje su neupitno, odlično usvojila?

Naučila sam koliko je bitno poštovati druge kako bi oni poštovali i tebe, koliko je bitno vjerovati u sebe i u svoje sposobnosti te da je komunikacija ključ uspjeha. Također, svako se kritičko mišljenje prihvaća te je uvijek dobrodošlo u raspravama. Naučila sam da prijateljstva koja se stvore u studentskim mukama ostaju dugotrajno. 😊

6. Što za tebe znači priznanje koje predstavljaju Dekanova nagrada i Pohvala za uspješnost u studiranju?

Ova priznanja za mene znače jako puno, njima sam sama sebi dokazala da mogu i da želim i dalje napredovat i trudit se. Trud i rad tijekom osnovne i srednje škole je na ovoj razini samo potvrda istoga. Ovo je također dokaz da sam na pravome putu te da sam tu gdje trebam biti.