DEKANOVA NAGRADA: Ružica Trdin

DEKANOVA NAGRADA

Ružica Trdin

 

1. Kako si se odlučila za studiranje na Filozofskom fakultetu?

Za studiranje na Filozofskom fakultetu odlučila sam se jer sam poznavala ljude koji su studirali na Filozofskom i od njih sam dobila sve potrebne informacije o studiju. Zaključila sam da mi  kvaliteta sadržaja na Filozofskom fakultetu može pružiti sva potrebna znanja za buduće zaposlenje i za rad nakon studiranja. Također, da ne moram otići daleko od kuće kako bih stekla sva iskustva i znanja koja su mi potrebna.

2. Kakav je tvoj plan nakon studija? Koje te znanstveno područje najviše privlači?

Oduvijek me zanimao rad s djecom i roditeljima kako u području savjetovanja tako i u području psihoterapije. Također, voljela bih raditi i u području znanstvenih istraživanja i pridonositi zajednici s novim znanstvenim spoznajama.

3. Što bi istaknula kao prednosti studiranja na Filozofskom fakultetu?

Kao prednost studiranja na Filozofskom fakultetu istaknula bih samu lokaciju fakulteta s obzirom na centar grada. U mnogo slučajeva mi je lokacija fakulteta pomogla da sve životne obaveze odradim prije ili nakon predavanja i to u samo pet minuta hoda od fakulteta. Osim toga, fakultet pruža razne besplatne edukacije, skupove, predavanja pa i kazališne predstave. Za sve studente psihologije velika je prednost što Filozofski fakultet ima psihološki laboratorij u kojem se mogu iskušati u istraživanjima s novijim tehnologijama.

4. Što bi poručila budućim studentima Filozofskog fakulteta?

Budućim studentima bih poručila da iskoriste sve prilike koje im Filozofski fakultet nudi. Također, da iskoriste druženja u sjenici ili kantini kako bi stvorili nova poznanstva kako s kolegama tako i s profesorima.

5. Što si naučila tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu, osim sadržaja kolegija koje su neupitno, odlično usvojila?

Tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu naučila sam prihvaćati različita mišljenja ljudi, aktivno slušati i osloboditi se u javnom govoru tako da mogu stati pred bilo koju publiku i bez problema govoriti.

6. Što za tebe znači priznanje koje predstavlja Dekanova nagrada?

Budući da Dekanovu nagradu nisam očekivala ugodno sam se iznenadila kada sam ju dobila. Dekanova nagrada mi je podsjetnik da i dalje nastavim davati sve od sebe, educirati se i raditi na sebi kako bih kvalitetno mogla pomagati drugim ljudima.