FILOZOFIJADA 2024. – GRČKA

Studenti FFOS-a zlatni u debati i srebrni u kvizu znanja

Od 27. travnja do 1. svibnja održana je Filozofijada u malom grčkom gradu Paralia. I ove su godine sudjelovali studenti Filozofskog fakulteta u Osijeku, i to u rekordnom broju – njih čak 108. Cilj je Filozofijade sudjelovanje, odnosno natjecanje u sportskim i edukativnim aktivnostima, razmjena kontakata i umrežavanje, ostvarivanje budućih suradnji, ali i zabava i opuštanje studenata. Osim filozofskih fakulteta iz Hrvatske, sudjelovali su i filozofski i filološki fakulteti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Bugarske. Od 108 naših studenata, 35 njih aktivno je predstavljalo naš Fakultet u različitim disciplinama (odbojka, košarka, nogomet, pikado, stolni tenis, šah, debata, kviz i FIFA), dok su preostali studenti bili aktivni u bodrenju svojih kolega 😊

Ove su se godine studenti vratili na Fakultet s dvama odličjima: zlatom iz debate i srebrom u kvizu znanja. U kvizu znanja srebro su osvojili Jan Kukić, Stjepan Lončarić i Ana Pašalić, dok su u debati zlato osvojile Leonarda Nago i Lara Luketić.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Osijeku kao organizator puta na Filozofijadu nada se još većem odazivu studenata iduće godine. Branit ćemo ostvarene naslove, a, nadamo se, osvojiti i nova odličja!

Tekst: Leonarda Nago

Fotografije: Stefan Zundanović