FUZ&JA – najava aktivnosti u ljetnom semestru 2022./2023.

Filozofski fakultet u Osijeku nastavlja s programom popularizacije znanosti te u ljetnom semestru 2022./2023. donosi niz zanimljivih događanja (predavanja, tribine, predstavljanja knjiga i radionice) koja će zasigurno privući brojnu publiku. Nastojeći približiti znanstvene teme široj zajednici, osječki Filozofski fakultet u svojstvu važnog dijaloškog prostora otvara vrata svima koji su zainteresirani za poticajne rasprave usmjerene prema razvoju kritičkog mišljenja, razmjeni ideja i problematizaciji društveno važnih pitanja.

U sklopu novog izdanja popularizacijskog projekta FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja) moguće je pronaći događanja u organizaciji Alumni udruge FFOS, Centra za interdisciplinarna istraživanja, Estetičkog laboratorija te Otvorenog četvrtka, kao i pojedinih katedri i odsjeka Filozofskog fakulteta u Osijeku. Više o FUZ&JA-i možete saznati i na njezinoj mrežnoj stranici: ffos.unios.hr/znanstveni-portal/fuzija/.

Ukratko, u ljetnom semestru bit će organizirane 23 različite aktivnosti koje će, među ostalim temama, obuhvatiti pitanje suvremenog novinarstva, aktivizma mladih, satire u medijima, povijesti Osijeka i Slavonije, manjinske književnosti, postsocijalističke tranzicije u Hrvatskoj itd. Informacije o svim najavljenim događanjima, koja su, dakako, otvorena za javnost, bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta te na društvenim mrežama njihovih organizatora. Dio događanja prenosit će se i na YouTube-kanalima pojedinih organizatora.

Koordinatori su tog popularno-znanstvenog programa Domagoj Kostanjevac, Jelena Pataki Šumiga, Luka Pejić i Petra Pekarić. Sva pitanja, komentare i prijedloge možete im uputiti na sljedeću e-adresu: fuzija@ffos.hr.

voditeljski tim FUZ&JA-e