FUZ&JA – NAJAVA AKTIVNOSTI U LJETNOM SEMESTRU 2023./2024.

Filozofski fakultet u Osijeku u ljetnom semestru ponovno otvara svoja vrata svima koji žele poslušati zanimljiva predavanja i predstavljanja knjiga te sudjelovati na tribini ili radionici. Sve navedeno donosi FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja), program popularizacije znanosti koji znanstvene teme nastoji na jednostavan način predstaviti široj zajednici.

Organizatori događanja u sklopu petog ciklusa FUZ&JA-e jesu Alumni udruga FFOS, Centar za interdisciplinarna istraživanja, Estetički laboratorij, Otvoreni četvrtak te pojedine katedre i odsjeci Filozofskog fakulteta u Osijeku (ovaj je put riječ o Odsjeku za povijest te Odsjeku za psihologiju). Više o FUZ&JA-i možete saznati na njezinoj mrežnoj stranici.

Ukratko, u ljetnom semestru održat će se petnaest događanja u sklopu kojih ćete moći čuti više o filozofiji Friedricha Nietzschea, književnim djelima Kristiana Novaka, mentalnom zdravlju, političkim izborima, statusu povjesničara u Hrvatskoj i brojnim drugim temama. Bit će prikazan i treći dio dokumentarnog filma autora Hrvoja Petrovića o osječkom Donjem gradu, održat će se predstavljanja knjiga koje problematiziraju teme iz psihologije i teorije književnosti, organizirat će se radionice o umjetničkom pripovijedanju i dramskim metodama u odgojno-obrazovnom sustavu itd. Informacije o svim najavljenim događanjima, koja su, dakako, otvorena za javnost, bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta te na društvenim mrežama organizatora. Dio događanja prenosit će se i na YouTube-kanalima pojedinih organizatora.

Koordinatori su tog popularno-znanstvenog programa Domagoj Kostanjevac, Jelena Pataki Šumiga, Luka Pejić i Petra Pekarić. Sva pitanja, komentare i prijedloge možete im uputiti na sljedeću e-adresu: fuzija@ffos.hr.