FUZ&JA: novi FFOS-ov oblik popularizacije znanosti

Ljetni semestar tekuće akademske godine Filozofski fakultet Osijek otvara nizom zanimljivih popularno-znanstvenih događanja. S ciljem još kvalitetnije organizacije i promidžbe sve brojnijih javnih predavanja, tribina i radionica osmišljen je novi oblik popularizacije znanosti – FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja). Programi FUZ&JA-e bit će najavljivani dva puta godišnje, početkom zimskog te početkom ljetnog semestra, te će obuhvaćati događanja u realizaciji Alumni udruge FFOS, Centra za interdisciplinarna istraživanja, Estetičkog laboratorija, Otvorenog četvrtka te pojedinih odsjeka, katedri i centara Filozofskog fakulteta Osijek. Opravdano je očekivati da će se navedeni program s vremenom nastaviti razvijati i usložnjavati te da će u njegovoj izvedbi sudjelovati sve više dionika.

Prvi ciklus FUZ&JA-e, planiran za razdoblje od ožujka do lipnja 2022., sadrži 17 različitih događanja – od predstavljanja knjige, tribine i radionice do brojnih predavanja koja tematski obuhvaćaju područja filozofije, historiografije, književnosti itd. Informacije o svim najavljenim događanjima, koja će, dakako, biti otvorena za javnost, bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta te na društvenim mrežama njihovih organizatora.

Koordinatori su tog popularno-znanstvenog programa Domagoj Kostanjevac, Jelena Pataki i Luka Pejić. Pitanja, komentare i prijedloge možete im uputiti na sljedeću e-adresu: fuzija@ffos.hr.