Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Erdala Çiftçija

Odsjek za povijest

Odsjek za povijest poziva vas na gostujuće predavanje doc. dr. sc. Erdala Çiftçija, docenta na Sveučilištu Mardin Artuklu (Republika Turska),

pod naslovom

 

Yurtluk-Ocaklık (Family Estate) and Hükümet (Local Government) Sanjaks in the Ottoman East (1515 – 1855)

Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Erdala Çiftçija održat će se u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. u učionici 44 od 18:25 do 20:00.

 

Gostujuće predavanje održat će se u okviru nastave iz obveznoga kolegija „Povijest naroda jugoistočne Europe u ranom novom vijeku“ na Odsjeku za povijest.

 

Erdal Çiftçi je docent na Sveučilištu Mardin Artuklu u gradu Mardinu u Republici Turskoj. Doc. dr. sc. Çiftçi je nastavnik na tamošnjem Odsjeku za povijest, a njegova istraživanja fokusiraju se na povijest nomadskih društava u Osmanskom Carstvu tijekom 19. stoljeća, te na povijest osmansko-iranskoga pograničja tijekom ranoga novog vijeka i tijekom 19. stoljeća. Dr. sc. Çiftçi završio je četverogodišnji studij povijesti na Sveučilištu Hacettepe u Ankari, a zatim je magistrirao na Sveučilištu Akron u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon toga je doktorirao na Sveučilištu Bilkent u Ankari.