HRT Radio Osijek: Filozofski fakultet i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata potpisali ugovor

Filozofski fakultet u Osijeku i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata zaključio je Ugovor o međunarodnoj znanstvenoj suradnji. Ugovor je potpisan u želji unapređivanja međusobne suradnje na području povijesne znanosti, a u uvjerenju da će time pridonijeti učvršćivanju cjelokupne znanstvene suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u Vojvodini.

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta, kao inicijator uspostave suradnje između navedenih ustanova, bit će zadužen za suradnju sa Zavodom, a potpisivanjem ovog ugovora uspostavlja se uzajamna, trajna i dugoročna suradnju koja će se temeljiti na zajedničkim potrebama historiografije.

Obje će ustanove uzajamno uspostavljati sustavnu i trajnu razmjenu znanstvenih povijesnih časopisa i publikacija te vlastitih izdanja znanstvenih knjiga i monografija. Jednako tako, uspostavlja se uzajamna suradnja na području objavljivanja znanstvenih radova u časopisima i publikacijama te objavljivanje znanstvenih radova.

Nadalje, ovim se Ugovorom uspostavlja i razmjena znanstvenika, a njihova međusobna razmjena ostvarivat će se uz potporu putem stipendija i novčanih pomoći ostvarenih na temelju međunarodnih ugovora i međunarodnih natječaja.

 

Više o potpisivanju Ugovora:

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/filozofski-fakultet-i-zavod-za-kulturu-vojvodanskih-hrvata-potpisali-ugovor-6248015