10. ciklus Otvorenog četvrtka: Mobilno učenje u nastavi – stavovi nastavnika u školama u Republici Hrvatskoj

U četvrtak, 26. svibnja 2022., održat će se osmo predavanje u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka, naslovljeno Mobilno učenje u nastavi – stavovi nastavnika u školama u Republici Hrvatskoj. Predavačica Vlasta Svalina profesorica je engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti te preko 20 godina radi u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek. Unaprijeđena je u više zvanje profesorice savjetnice dva puta te je 15 godina voditeljica ŽSV-a Osječko-baranjske županije za nastavnike engleskog jezika u strukovnim školama. Trenutno pohađa poslijediplomski sveučilišni studij Pedagogija i kultura suvremene škole. Poseban interes tijekom doktorskog studija posvetila je mobilnom učenju, didaktici i multimedijskoj didaktici. Njezina je disertacija vezana uz mobilno učenje u nastavi. Objavila je više znanstvenih radova te sudjelovala na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Njezini znanstveni i nastavni interesi uključuju tematiku mobilnog učenja u nastavi, posebno u nastavi stranih jezika, metodiku i didaktiku nastave stranih jezika te problematiku učeničke i nastavničke digitalne pismenosti, kao i informacijskih potreba i ponašanja učenika i nastavnika.

U svom će predavanju pokušati osvijestiti važnost mobilnog učenja kao modernog didaktičkog alata te će predstaviti rezultate ankete o stavovima nastavnika o mobilnom učenju u Republici Hrvatskoj.

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost. Predavanje će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata.