Održani paneli u sklopu Tjedna karijera

Odsjek za engleski jezik i književnost

Dana 9. i 10. svibnja 2022. u sklopu Sveučilišnog Tjedna karijera na Filozofskom fakultetu u Osijeku održana su dva panela, „Entrepreneurs MeetUp“ i „Be Proactive“.

Na prvom su u ponedjeljak izlagale alumne Fakulteta Barbara Kružić (Oratrix, Našice), Ines Rubil (Memory, Osijek) i Tea Tosenberger Lubar (Tolingo, Đakovo) te studentima preddiplomskog i diplomskih studija engleskog jezika predstavile svojoj karijerni put po završetku studija i nastavničke i/ili prevoditeljske djelatnosti u sklopu samostalnih obrta.

Na drugom panelu u utorak izlagale su studentice nastavničkog diplomskog smjera Anamarija Plečić, Dora Đeri, Lorena Gašparić i Maja Grgić te studenti prevoditeljskog diplomskog smjera Dunja Dernej, Denis Konjarević i Klara Jurković, koji su mlađim kolegama iznijeli pregršt korisnih i zanimljivih informacija koje će im pomoći pri odabiru diplomskog smjera u budućnosti.

Panele je moderirala asistentica Jelena Pataki, a podržale prof. dr. sc. Marija Omazić i izv. prof. dr. sc. Ljubica Matek s Odsjeka za engleski jezik i književnost.