POHVALA STUDENTIMA ZA USPJEŠNOST U STUDIRANJU PO GODINAMA: Josipa Čabraja

POHVALA STUDENTIMA ZA USPJEŠNOST U STUDIRANJU PO GODINAMA

Josipa Čabraja

 

 

1. Kako si se odlučila za studiranje na Filozofskom fakultetu?

Za studiranje na Filozofskom fakultetu odlučila sam još u osnovnoj školi jer sam oduvijek htjela biti nastavnik engleskog jezika. Tu odluku mi je potvrdilo iskustvo iz srednje škole jer sam imala izvrsnu nastavnicu koja me je uvijek dodatno motivirala.

2. Kakav je tvoj plan nakon studija? Koje te znanstveno područje najviše privlači?

Plan nakon studija mi je najprije pronaći stažno radno mjesto te položiti državni ispit. Nakon toga, voljela bih raditi nekoliko godina u struci prije no što upišem doktorski studij. Najviše me privlače znanstvena područja glotodidaktike, metodike nastave engleskog jezika te više praktični i uporabni dio samog engleskoj jezika, engleski kao jezik struke.

3. Što bi istaknula kao prednosti studiranja na Filozofskom fakultetu?

Prednost studiranja na Filozofskom fakultetu u Osijeku je najprije pristupačnost nastavnika i profesora te njihova spremnost pomoći studentima kroz sustav mentorstva. Svi zaposlenici su pristupačni i vrlo suradljivi kao kolektiv, što stvara ugodnu atmosferu svakom novom studentu. Osim toga, Filozofski fakultet pruža neizmjernu razinu znanja kroz razne obvezne i izborne kolegije koje studenti mogu pohađati. Na poslijetku, na Filozofskom fakultetu postoje razne studentske udruge u koje se studenti mogu učlaniti te sudjelovati u raznim časopisima, konferencijama te putovanjima.

4. Što bi poručila budućim studentima Filozofskog fakulteta?

Budućim studentima Filozofskog fakulteta bih poručila da nisu pogriješili upisom na ovaj fakultet te da će tijekom sljedećih pet godina steći neprocjenjiva iskustva i znanja koja će ih pratiti cijeli život. Uz to, poručila bih budućim studentima da putuju što više za vrijeme studija te da iskorištavaju mogućnost učlanjena u razne studentske udruge kroz koje mogu sudjelovati u raznim aktivnostima od zabava i kvizova do konferencija i putovanja.

5. Što si naučila tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu, osim sadržaja kolegija koje su neupitno, odlično usvojila?

Osim sadržaja kolegija, tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu naučila sam važnost surađivanja s kolegama, nastavnicima i profesorima te važnost zajedništva cijelog kolektiva. Osamostalila sam se na razne načine, naučila sam više o sebi, važnost upornosti i ustrajnosti te da se sve na kraju, ako se dovoljno trudite, isplati.

6. Što za tebe znači priznanje koje predstavlja Dekanova nagrada / Pohvala za uspješnost u studiranju?

Priznanje koje predstavlja Pohvala za uspješnost u studiranju mi znači da fakultet prepoznaje moj rad i trud i da je zahvalan na studentima poput mene koji se učeći trude postići što bolje rezultate. Velika je motivacija za daljnje studiranje i validacija za uloženo vrijeme, rad i trud.