POHVALA STUDENTIMA ZA USPJEŠNOST U STUDIRANJU PO GODINAMA: Marina Davidović

POHVALA STUDENTIMA ZA USPJEŠNOST U STUDIRANJU PO GODINAMA

Marina Davidović

 

1. Kako si se odlučila za studiranje na Filozofskom fakultetu?

Njemački jezik je po meni zaista jedan poseban jezik koji se mora pažljivo izučavati i koji vam nikada ne da osjećaj da ste ga potpuno savladali, tako da vas na neki način stalno drži u kondiciji. Ta analitičnost i višeslojnost ovog jezika mi se posebno svidjela i zato sam ga odlučila studirati.

2. Kakav je tvoj plan nakon studija? Koje te znanstveno područje najviše privlači?

Za sada me privlači predavanje mnogo više od prevođenja. Možda se u budućnosti pojavi još jedna zanimljiva opcija.

3. Što bi istaknula kao prednosti studiranja na Filozofskom fakultetu?

Ja dosta volim filozofirati, uglavnom sama sa sobom, pa smo tu Filozofski fakultet i ja odličan spoj. Prednost je, svakako, pripremanje prezentacija i interpretacija dosta književnih djela, koji sa jedne strane oblikuju i izoštravaju kritičko mišljenje, a sa druge strane pomažu u suzbijanju treme prilikom javnog govora.

4. Što bi poručila budućim studentima Filozofskog fakulteta?

Da kroz fakultet istražuju ne samo predmete već i sami sebe. Dosta studenata ne zna što zaista žele i u čemu su dobri, tako da čovjek sebe stalno mora kroz različite situacije testirati i  promatrati. Onda kada shvatite što vas zaista pokreće i ujutro tjera da ustanete iz kreveta, a da nisu puke obaveze, onda ste nepobjedivi.

5. Što si naučila tijekom studiranja na Filozofskom fakultetu, osim sadržaja kolegija koje su neupitno, odlično usvojila?

Dobre taktike učenja.

6. Što za tebe znači priznanje koje predstavlja Dekanova nagrada / Pohvala za uspješnost u studiranju?

Baš me je obradovala i podsjetila da se trud isplati. Mislim da je inteligencija kao osobina nekada i precijenjena, jer se zaboravi trud koji stoji iza obavljenog posla. U stvari je ovo drugo nešto se treba više nagrađivati.